Målkalas när Mullsjö tog andra raka

13 februari 2022 09:58

Mullsjö ångar på i toppen av division 1 Västergötland. Under lördagen kom andra raka 3-poängaren efter att ha besegrat tabelljumbon IBK Vänersborg med 7-1 hemma i Nyhemshallen.

Det var ett Mullsjö, fyllt med självförtroende, som klev in i Nyhemshallen på lördagen. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt från start och satte hög press på motståndarna. Målchanserna lät inte vänta på sig men Therese Linderoth i Vänersborgskassen stod upp bra mot Mullsjös offensiv. Efter 16.49 tvingades dock Linderoth se sig besegrad när Sofia Lundén kunde sätta dit 1-0, framspelad av Edith Simonsson. Tre minuter senare kunde Emelie Emilsson dryga ut hemmalagets ledning efter en passning av backkollegan Emma Elvin. Gästerna hade ett par kontringslägen i perioden men Mullsjömålvakten Jessica Lagerstrand hade inga större beskymmer att hålla undan och hemmalaget kunde gå till pausvila med 2-0 på tavlan.

Petersen målskytt i comebacken

Andra perioden hann knappt starta innan även 3-0 skulle falla bakom Linderoth. Edith Simonsson hittade fram till Ida Helmersson som klinisk kunde sätta den i nätet. Efter 3.28 skulle Mullsjö få chans med en man mer på banan när Vänersborgs Julia Tholin åkte ut 2 minuter för Slag. Mullsjö skapade inte speciellt många chanser och med 20 sekunder kvar av powerplayet drog hemmalagets Emelie Emilsson på sig 2 minuter för Slag men inte heller gästerna fick utdelning i numerärt överläge. Det skulle inte dröja mer än 36 sekunder efter att Mullsjö blivit fulltaliga innan Ida Helmersson kunde sätta sitt andra mål för dagen, denna gång framspelad av Ebba Åkerlund. 15 sekunder hann gå innan också 5-0 skulle komma. Emelie Emilsson hittade fram med passningen till Mira Petersen, som nyligen återvände hem till Mullsjö efter en kort sejour i Allsvenska Hovslätt. Petersen kunde enkelt lägga in den bakom Linderoth som kom ut långt i målområdet. Med 5-0 på tavlan valde Vänersborg att göra ett målvaktsbyte och Lisa Ljung skulle sättas på prov direkt när hemmalaget skulle få ytterligare en möjlighet i powerplay efter att Alicia Blomqvist fick sätta sig 2 minuter på botbänken. Inte heller denna gång fick Mullsjö utdelning. Hemmalaget fortsatte att sätta hög press och skapade en rad vassa målchanser. Inte heller Vänersborg saknade målchanser men Lagerstrand och hennes försvar stod upp bra och kunde hålla undan.

Lagerstrand tvingades tillslut kapitulera

I tredje perioden kom Vänersborg ut med högre fart och Mullsjö hade inledningsvis svårt att ta sig ur pressen. Gästerna skapade en del vassa lägen men lyckades inte få hål på Lagerstrand. Efter 7.38 kunde Ida Johansson spela fram till Netti Bergman som överlistade Lisa Ljung i kassen. Drygt fyra minuter senare skulle även 7-0 sitta bakom Ljung efter att Elvin passat fram till Ebba Åkerlund som hittade nätet. Efter 12.18 skulle Lagerstrand tillslut få kapitulera i kassen. Ebba Sundwall avlossade ett skott som Mullsjömålvakten räddade men bollen tog sen på ryggen och Philippa Blomqvist var snabbt framme och kunde trycka dit reduceringen. Trots 7-1 på tavlan fortsatte Vänersborg jaga ytterligare en reducering men resultatet stod sig perioden ut och Mullsjö kunde inkassera sin andra raka 3-poängare.

På lördag väntar ny match då Lockerud kommer på besök i Nyhemshallen. Matchstart 13.00.