Skakig förstaperiod fällde Mullsjö i lill-derbyt

19 januari 2020 12:14
DAM

Mullsjö var inte med från start när Fröjered gästade Nyhemshallen på fredagen. Hemmalaget tvingades jaga i 60 minuter och fick återigen se sig besegrade med uddamålet av nykomlingen.

Fröjered fick en smakstart på fredagskvällen och kunde gå ifrån till 0-3 när matchuret stod på 12.58 i den första perioden. Mullsjö såg skakiga och nervösa ut inför uppdraget och fick inte spelet att stämma på någon position. Hemmalaget kunde dock spräcka målnollan innan periodvilan efter att backtalangen Emma Elvin lyft bollen från egen planhalva. En väckarklocka för de blåa inför kommande period.

Målrik mittperiod

Samma Elvin drog på sig 2 minuter för otillåten trängning inledningsvis av den andra perioden. Det var dock hemmalaget Mullsjö som skapade de farligaste chanserna och var ytterst nära en reducering, trots en man mindre på banan men Fröjered höll tätt. I efterdyningarna av utvisningen kunde Fröjered istället öka på sin ledning till 1-4 genom Nathalie Svensson. Det skulle dröja drygt sju minuter innan nästa mål skulle falla i Nyhemshallen. Emilia Larsson snodde åt sig bollen på egen planhalva och stod för årets dribbling när hon fintade bort Fröjeredsspelaren, tog sats mot målet och kunde sätta dit 2-4 mellan benen på gästernas Ida Ödéhn. Målen duggade tätt. Blott 41 sekunder senare hittade Louise Johansson fram till forwardskollegan Ebba Åkerlund som kunde peta in ytterligare ett reduceringsmål för hemmalaget. Fröjered replikerade minuten senare och kunde gå ut med en tvåmålsledning inför tredje perioden.

Disciplinerat Mullsjö jagade kvittering

Hemmapubliken fick se ett mer disciplinerat Mullsjö i den tredje perioden. Målchanserna lät inte vänta på sig och efter 2.58 kunde Alva Härnborg sätta dit 4-5. Mullsjö fortsatte att trumma på men fick återigen se ett baklängesmål rulla in bakom Linda Westlund när Elin Dahlström satte 4-6 för sitt Fröjered. Med drygt 5 minuter kvar av den tredje perioden åkte gästernas Nathalie Svensson ut 2 minuter för slag. Mullsjö förvaltade sitt powerplay väl och kunde reducera till 5-6 genom Mira Petersen. Hemmalaget plockade ut målvakten med en minut kvar och var ytterst nära att kvittera men Fröjered höll undan och kunde tillslut vinna säsongens andra möte lagen i mellan.