Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Efter 27 säsonger (!) - Wikenmark avslutar karriären

22 mars 2024 09:17
DAM

Efter 29 år, varav 27 som licenserad spelare, tar en lång och framgångsrik karriär nu slut. Nu lägger Mullsjös mesta damspelare hjälmen på hyllan. Tack Maja Wikenmark för allt du gjort och stått för.


Maja Wikenmark började spela innebandy i Mullsjö AIS för 29 år sedan och det är föreningen hon nu avslutar i som 44-åring. Imponerande 27 år har hon ägnat åt sporten som ligger henne närmst om hjärtat och det är med blandade känslor hon nu ligger hjälmen på hyllan.

-Innebandyn har varit en så stor del av mitt liv, mitt hjärta, min själ. Det kommer nog märkas på riktigt först när nästa säsong börjar igen. Nu ska jag avsluta denna först och fira med tjejerna, säger Wikenmark och berättar vidare hur det kommer sig att hon hållit på så länge.

-Kärleken för denna lagsport, och att få hänga med härliga tjejer, har gjort att jag aldrig velat sluta. Sen har jag haft tur och varit utan skador förutom ett par fotskador under mina första 10 år som utespelare.

Hon kommer hela tiden tillbaka till kärleken för sporten och det är inte brist på motivation eller passion för innebandyn som gör att hon nu väljer att avsluta karriären.

-Jag kände väl att det måste ske någon gång. Vi har fyra barn mellan 2,5-13 år hemma och jag är tränare för en av döttrarnas lag i innebandy och min sambo är tränare för samma i fotboll. Plus gymnastikträning i Falköping. Jag hinner inte riktigt med längre.

Wikenmark är en sann lagkamrat som alltid sett och pushat sitt lag till att bli bättre och rösterna om henne vittnar om just detta.

-Det finns ingen som gjort så mycket som hon gjort för vårt fina damlag. Alltid så sprallig, ärlig, glädjefylld och nära till känslor. Jag gjorde min första match med Maja för 10 år sedan. Hon hade ett otroligt stort hjärta för föreningen då som nu, säger Nathalie Sankell.

Även den forne lagkamraten Sara Wickert lyfter fram hennes karaktäristiska egenskaper.

-Maja är en person som alltid möter andra med väldigt mycket glädje, energi, omtänksamhet, roliga minspel och röster. Jag tror aldrig jag sett henne arg och om hon har varit det någon enstaka gång, för att hon missat en boll i krysset, säger hon i nästa sekund något roligt och är glad igen! Hon är en fantastisk lagkamrat som alltid peppar och ger andra energi. Sen att hon är en grym målvakt är ju bara ett stort +.

-Från den dagen när jag var 15 år och nervöst tog klivet upp till damlaget så har hon tagit hand om mig och alltid funnits där. Vare sig det gällde att introducera mig inför diverse dryck, lära mig r’nb moves, sjunga oss till sömns på cuper, och tjöta hål i våra öron. Du har alltid stöttat och pushat alla i laget både på och utanför plan. En riktig skönsjungande glädjespridare. Maja du är en förebild på så många sätt och Mais kommer aldrig bli detsamma utan dig, säger Marielle Holmer.

Detta är hennes tjugoandra säsong i laget och det blir alltså också hennes sista.

-Jag har fortfarande inte tröttnat men jag slutar på topp. En andra plats i serien plus ett underbart härligt gäng i blandade åldrar blir ändå ett bra avslut, säger hon till sist.