Stjärnklint räddade 3 poäng till Mullsjö uppe i Lidköping

18 februari 2020 08:54
DAM

Mullsjö hade problem att ta sig igenom ett tajt Lidköpingsförsvar stora delar av matchen men tack vare ett hattrick från lagkapten Mira Petersen och en storspelande Rebecca Stjärnklint i Mullsjö-målet kunde de blåa vända hem med 3 poäng i bagaget.

-Det är lite extra utmaning med matcher som denna där tempot inte alltid är så högt, säger Stjärnklint efter matchen.

Mullsjö åkte till Lidköping med stort självförtroende efter en rejäl urladdning hemma mot Lockerud senast. Därefter väntade ett par veckors matchledigt vilket satte sina spår när det var dags för match igen på söndagen. Gästerna hade stora beskymmer att ta sig igenom ett starkt defensivt Lidköping. Mullsjö visste att hemmalaget är fysiskt starka i närkamperna och att det gällde att spela bollen snabbt för att knäcka deras försvar.

"Extra utmaning med matcher som denna"

Lidköping inledde matchen starkast och var ytterst nära att stänka dit 1-0 inledningsvis men Rebecca Stjärnklint touchade till bollen som tog i ribban och ut. Stjärnklint stod för en rad kvalificerade räddningar innan hon tvingades kapitulera 13.58 in i första perioden, efter ett skott av Ida Salegård. Mullsjö skapade ett par lägen men Sarah Tukana Hermansson var omutbar i Lidköpings-målet och 1-0 stod sig perioden ut.

-Det var en hel del svåra lägen och det är väldigt skönt när man reder ut dem. Jag kände mig stabil. Det är lite extra utmaning med matcher som denna där tempot inte alltid är så högt. Det krävs att man verkligen klarar att hålla fokus vilket jag tycker att jag gjorde bra, säger en av matchens giganter Rebecca Stjärnklint efter matchen.

Mullsjö tog tag i taktpinnen

Andra perioden startade mer eller mindre likt första perioden och Mullsjö hade svårt att ta sig över på offensiv planhalva. Efter drygt halva perioden spelad vaskade gästerna om i kedjorna och fick nästan omedelbart utdelning. Mira Petersen hittade nätmaskorna och kunde kvittera för sitt Mullsjö. Gästerna tog över taktpinnen och med drygt två minuter kvar av mittakten kunde de också ta ledningen för första gången i matchen efter att Emelie Seger hittat fram till forwardskollegan Ella Friberg.

-Jag tycker att vi i första perioden har svårt att få till vårt spel men att ju längre matchen går ju bättre blir det och vi får till riktigt bra lägen och det är kul att vi lyckas göra lite mål med. Deras målvakt var riktigt duktigt och jag tycker hon räddar hela deras lag i många lägen.

"Vi slutar aldrig kriga"

Den förändrade matchbilden från mittakten höll i sig även i den tredje. Perioden var blott 4 minuter gammal när Mira Petersen återigen höll sig framme och drygade ut ledningen till 1-3. Strax därefter bjöds Lidköping på ett gyllene läge att komma ikapp på resultattavlan. Hannah Elf drog olyckligt på sig två minuter för Hands men Mullsjö hade inga större problem att spela av utvisningen.

När Petersen, som noterades för ett hattrick i matchen, sedan gjorde även 1-4, med 2.30 kvar av tredje, var det som att gästerna redan hade tagit med sig poängen ut i omklädningsrummet och sjönk ner i tempo. Lidköping utnyttjade tempoväxlingen, plockade ut målvakten och kunde 20 sekunder senare reducera till 2-4 genom Molly Fröjd. Drygt 1.30 senare kunde hemmalaget också sätta 3-4 bakom en chanslös Rebecca Stjärnklint. Närmare än så kom inte Lidköping och Mullsjö kunde vända hem med 3 nya poäng på kontot.

-Jag tycker inte vi gör den bästa matchen men att vi vinner visar ändå på att vi inte ger upp. Vi slutar aldrig kriga och jag tror att målen vi får in gör att vi inte tappar tempot. Jag tycker att vi blir bättre under matchens gång med våra markeringar och att vi lyckas ta oss igenom deras försvar, avslutar Stjänklint.

På lördag är det dags för match igen. Då gästar Sandared Nyhemshallen. Matchstart 14.00.