Lördag
28 Sep 1 match
Torsdag
03 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Fredag
11 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Onsdag
23 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 2 matcher
Tisdag
19 Nov 1 match
Idag 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Torsdag
28 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Söndag
15 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match

"Vi kommer äntligen upp i nivå"

14 oktober 2019 18:24
HERR

Det blev äntligen seger för Mullsjö AIS på söndagskvällen. För både laget och publiken blev det en väldigt efterlängtad seger i sudden death mot Dalen. "Vi har pratat mycket om energi och de bitarna, kommenterade Kim Ganevik till MAISTV efter matchen".


Det märktes redan från start att det var ett nytt lag som kom in på banan. Det fanns en hög energi i laget med en gång och laget gick inte riktigt att känna igen. På ett positivt sätt.

Det har varit en svår tid för oss med skador där vi fått söka vår identitet litegrann. Vi har pratat mycket om att jobba hårt och göra det tillsammans och det gav både mig och spelarna energi, berättar tränare Ulf Hallstensson till MAISTV.

Det var visserligen gästerna som i målprotokollet började bäst genom att kvällens tvåmålsskytt Christoffer Andersson dunkade in bollen efter snygg kontring av gästerna. Påpassligt av den resliga Andersson som är hämtad från Höllviken infår årets säsong. En flytt på 127 mil.

Mullsjö AIS ville dock inte vara sämre utan för dagen mycket duktiga Sebastian Palmqvist placerade in bollen bakom Måns Parsjö-Tegnér i Umeålagets mål sedan Johan Nygårdh, åter tillbaka på backplats, stulit bollen bakom eget mål och vänt på spelet genom Isak Hall som serverade ”Palle” på ett snyggt sätt.

1-1 efter första perioden var ett faktum.

Andra perioden fortsatte i ett underhållande tempo från båda lagen och Kasper Hedlund pricksköt in 2-2 efter att gästerna först tagit ledning med ett skott utifrån. Hedlunds mål i powerplay.

3-2 kom sedan efter att Jan Zaugg brutit bollen bakom motståndarnas mål, fått fram den till Pelle Tarenius som sedan gav tillbaka den till Zaugg som bara hade att lägga in bollen för sitt åttonde mål för säsongen.

Gästernas Johan Larsson dundrade emellertid in 3-3 innan perioden var slut. Likaläge även inför tredje perioden således.

Hemmapubliken var fylld av energi denna afton och hallen vibrerade stundtals vilket också märktes på spelarnas energinivå hela matchen. 4-3 till Mullsjö några minuter in i tredje perioden var därför logiskt när Pelle Tarenius avslutade snyggt framspelad av Tim Braillard och Jan Zaugg. Andersson ville dock inte ha flyttat genom hela Sverige förgäves utan skickade in kvitteringen några minuter senare efter att Mullsjö tappat bollen på mittplan.

4-4 stod sig perioden ut även om det inte saknades målchanser från något av lagen. Såväl Lööf i Mullsjömålet och Parsjö-Tegnér hos gästerna gjorde en bra match.

När sedan sudden death kom igång visade energiknippet Kim Ganevik vilken klubb hans hjärta brinner för när han redan på första tekningen rusade i full fart framåt och fick med sig ett inslag. Ett inslag som sedan förvaltades på bästa sätt genom att han själv fick avgöra matchen och sen med all önskvärd tydlighet visade hur gott det var med en seger.

Flera spelare lyfte sig rejält efter dagens match men matchens lirare blev SSL-debuterande Casper Härnborg som spelade rejält och enkelt och fick med sig övriga spelare från sin backplats. Han kommenterar själv det hela väldigt lugnt för MAISTV:

Det känns väldigt bra och skönt att vi äntligen kom upp i nivå, det är helt otroligt att spela i Nyhemshallen. Det är mycket tryck!

Pixbo på bortaplan nästa söndag väntar. Då är undertecknad på plats och skriker för full hals. Förhoppningsvis ni också.