Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Måndag
10 Aug 1 match
Fredag
14 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Fredag
28 Aug 1 match
Söndag
13 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

MAIS värvar stjärnduo från JIK

18 mars 2020 09:00
HERR

Mullsjö AIS har, i väntans tider, gjort klart med två spelare till nästa säsong. Det är två spelare från lokalrivalen Jönköpings IK som byter rött till blått inför nästa säsong. Backen Anton Hedin och forwarden Simon Karlsson närmare bestämt. – Vi är så klart extremt nöjda med dom här värvningarna, säger sportchef Jesper Axell.


Forwarden Simon Karlsson är född 1999 och ses som en av Sveriges största talanger. Han började faktiskt sin innebandykarriär i Mullsjö som 10-åring innan han flyttade till Hovslätt ett par år senare. Där huserade han fram till han tog steget till JIK som han varit trogen sedan 2015. Han har tre ordentliga säsonger i högsta serien bakom sig och stod det senaste året för 28 poäng. Med det slutade han på en tredje plats i Jönköpings interna poängliga.
– I Simon får vi en poängstark och hårt jobbande ung talang som har framtiden för sig, vi tror mycket på honom i framtiden men också att han kan bidra redan från start, kommenterar Jesper Axell.

Karlsson själv menar att han kände att han behövde något nytt och att Mullsjö då var ett bra alternativ.
– Jag tror jag kan fortsätta utvecklas i Mullsjö och jag hoppas jag kan bidra med energi och hårt jobb. Sen är det klart jag vill spela slutspel och det tror jag att kommer få göra i Mullsjö, menar han och är samtidigt tydlig med sitt mål med innebandyn.
– Jag vill självklart vinna SM-guld någon gång.

Den andra värvningen, Anton Hedin, har från sin backplats gjort 10 poäng under grundserien den senaste säsongen. Han är dock mest känd för sin bolltrygghet och lugn. Det vet flera sen den senaste sejouren i Mullsjö AIS som var säsongen 15/16.
– Då var Anton dock fortfarande relativt ung och när han nu kommer tillbaka efter några år i JIK så får vi en mer mogen och färdig back. Han har många kvalitéer i sitt spel som vi hoppas han ska förstärka vår backuppsättning med, kommenterar Jesper Axell.

Bytet mellan JIK och Mullsjö är inte helt okontroversiellt men eftersom Hedin kom från JIK till Mullsjö även förra gången gör han alltså nu bytet för andra gången.
– Ja, det stämmer ju. Jag tycker dock det var värre förr. Man får ta att man blir lite mindre omtyckt av vissa. Anledningen till bytet är väl att jag känner att jag vill göra något annat. Jag är sugen på att ge det chansen med Mullsjö, berättar han.

Även Hedin själv är inne på att han kommer tillbaka delvis som en ny spelare och person än när han var i klubben senast.
– Jag tycker jag har utvecklat en helt annan stabilitet i mitt spel och jag har en högre lägstanivå än när jag var i klubben sist. Sen har jag även blivit äldre och mognare sen sist och utvecklat mer ledaregenskaper, menar han.

Jesper Axell är nöjd med de båda värvningarna men lovar mer:
– Det känns som vi har en bra grund att stå på, och i och med att Anton och Simon är klara känns det också mycket spännande redan nu inför nästa säsong. Snart kommer dessutom ytterligare roliga nyheter för alla Mullsjöbor, lovar han

Simon Karlsson har skrivit på för tre säsonger medan Anton Hedins kontrakt löper över två år.

Bildbyline:
Richard Axell, mullsjoais.se

Kontakt:
Jesper Axell, sportchef Mullsjö AIS
070-669 82 03