Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Schweizisk landslagsspelare klar för Mullsjö AIS

25 februari 2022 06:00
NYFÖRVÄRV

Den fina traditionen av schweiziska landslagsspelare som drar på sig Mullsjötröjan får en fortsättning inför säsongen 22/23. Efter succéer som Roger Gerber, Tim Braillard och Jan Zaugg så har nu Köniz-spelaren Pascal Michel anslutit sig till skaran av importer till de västgötska skogarna.

– Jag har följt Mullsjö under en ganska lång tid nu. Jag gillar verkligen stämningen i hallen och andan i föreningen, liksom deras sätt att spela innebandy, kommenterar han övergången.


Michel fyller 22 år i år och anses som en mycket lovande spelare i sitt hemland. Han har främst huserat som forward och hans klubbfattning är right.
– Pascal är en ung och förhoppningsvis kommande storspelare. Han har snabba fötter och bra skott och en personlighet som vi tror kommer passa bra i laget, kommenterar sportchef Jesper Axell.

Michel har under den här säsongen gjort näst flest poäng i laget, 26 stycken, vilket såklart vittnar om en poängfarlighet som han också hoppas bidra med även i SSL.
– Jag skulle vilja säga att jag är en spelare som alltid vill skapa något framåt. Jag är också bra på att göra avvägningar mellan skott och pass. Jag hoppas att jag kan bidra till att Mullsjö är med och slåss i toppen av serien nästa år, kommenterar Michel.

I Floorball Köniz är det alltså bara en spelare som gjort fler poäng. Det är en tidigare Mullsjöbekanting och publikfavorit Jan Zaugg som återvände hem efter två säsonger i Mullsjötröjan. Michel har naturligtvis pratat med Zaugg om vad han kan förvänta sig i de Nyhemska skogarna.
– Självklart har jag pratat med Jan, och han garanterade mig att jag kommer trivas i Mullsjö. Det här blir en ny utmaning för mig och när jag spelar så spelar jag för att vinna. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna klubben och laget den här sommaren, berättar Michel.

– Pascal är en spelare som vi fått varma rekommendationer av från flera håll. Det ska bli väldigt spännande att se vad han kan göra i Mullsjö och SSL, avslutar Axell.

Kontraktet är skrivet över ett plus ett år och Michel ansluter till laget den 1 augusti.