28 Mar 1 match

Sankell: ”Känns jätteskönt”

28 mars 2021 19:26
HERR | SLUTSPEL

Mullsjö säkrade på söndagen en viktig seger mot Dalen och har matchboll i kvartsfinalserien. Jesper Sankell var tillbaka. Och det med besked.

– Det känns jätteskönt. Det handlade om att slita för laget idag, sa Jesper Sankell till Expressen/JP efter matchen.

Mullsjö vann med 9-7. Mycket tack vare en imponerande upphämtning i andra perioden där hemmalaget fick från 2-4 till ledning 6-4 innan halva perioden var spelad. Tredjefemman gjorde mål i två byten på raken och Jan Zaugg skapade lägen och nätade i desamma. Det tvingade Dalen att ta en tidig timeout.

Men det var comebackande Jesper Sankell som inledde målskyttet i första perioden. Och han skapade läget som gav Mullsjös andra mål genom att ta sig runt Dalenförsvararen och spela fram en fri Kim Ganevik framför kassen.

– Jag var förbannad från situationen tidigare och tänkte att här ska jag bara förbi, sa Sankell.

I och med segern har Mullsjö nu matchboll när kvartsfinalserien fortsätter i Umeå på onsdag.

– Inget annat än att åka upp och avgöra på onsdag, sa Sankell.