Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Ytterligare förstärkning av ledarstaben

2 mars 2020 11:55

Det har varit en händelserik säsong för Mullsjö AIS vad gäller tränare och ledare. Senast förstärkte Adam Fransson den nya tränarduon Andreas Hedlund och Tomas Burman. Nu tillkommer även Alexander Bergström i ledartrojkan, samtidigt som Fransson, av hälsoskäl tvingas ta ett steg tillbaka.

– Det ska bli fantastiskt kul att kliva in. Mullsjö är en frän klubb där hela samhället lever sig in i hur laget spelar, kommenterar Bergström.


För de allra flesta är såklart Bergström ett välkänt namn. Född i Mullsjö och med U19-landslagsspel i ryggen tog han de senaste åren över lagkaptensbindeln i Superligan för sin moderklubb innan han la klubban på hyllan för några år sedan. Det senaste året har han tillsammans med Anton Gillek och Simon Wremer lett klubbens juniorallsvenska lag. Men nu är det alltså klubbens Superligalag som blir Bergströms nya uppdrag resten av säsongen.

– Jag känner väl till hur laget spelar. Jag känner klubben, Hedlund och Burman väl. Tillsammans ska vi hitta den där energin och pulsen som alltid varit Mullsjös signum.

Endast några omgångar återstår innan slutspelet hägrar i serien. Det är mycket jämnt kring strecket och efter två raka förluster är det nog fokus på att säkra en plats i slutspelet snarare än att nå fjärdeplatsen som gäller för MAIS.

– Den här tiden på året är den alla väntar på. Inte minst supportrarna som alltid varvar upp, menar Bergström. Även sportchef Jesper Axell är nöjd med förstärkningen:

– I och med Franssons hälsoläge behövde vi ha in en tredje tränare. Vi har haft dialoger med Bergström innan och vet såklart mycket väl vad han kan. Han kommer ge Hedlund och Burman den support som krävs, kommenterar Axell.

Samtidigt tar alltså Fransson ett steg tillbaka. Han hann egentligen bara med en match och två träningar innan han fick ta ett steg tillbaka.

– Kroppen sa ifrån efter matchen att något inte stod rätt till och fokus har legat på att bli återställd. Även om det känns bättre vissa dagar nu så är jag inte i normal status och det känns som det är bättre att någon annan kan vara med och ge den energin som behövs. Alexander kommer vara klockren där, kommenterar Fransson själv som dock inte utesluter att han är med på ett hör på något sätt ändå.

– Nej, självklart inte. Blir jag piggare och dom vill ha med mig så är jag med så mycket det går. Men det får bli en bonus i så fall, avslutar han.