Fredag
02 Okt 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Fredag
23 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Fredag
06 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Fredag
13 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Fredag
20 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Måndag
28 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 2 matcher
Lördag
16 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match

Bekräftat: Westergren klar för Mullsjö

14 april 2020 16:30
HERR

Robin Westergren är klar. Warbergs lagkapten blir en viktig förstärkning för Mullsjö på backsidan.
– Jag kände direkt att jag var intresserad av Mullsjö när de hörde av sig. Med det lag man redan har och de spelare som kommit in tror jag att det kan bli riktigt bra, säger Westergren som skrivit på för två år.


Det har ryktats ett tag att Robin Westergren skulle vara på väg till Mullsjö. Och nu är det klart. Den defensiva och spelskickliga backen blir ett mycket starkt tillskott till lagbygget inför nästa säsong.

Under förra säsongen svarade Westergren för fyra poäng i seriespelet och han gjorde inte ett enda mål. Men det är inte för poängen han värvats till Mullsjö. Snarare tvärtom. Westergren är stabil i spelet med boll, men är framför allt en bollvinnande defensivspecialist som snabbt kan ställa om spelet och har de egenskaper som Mullsjö sökt efter, enligt Jesper Axell.

– Vi har letat efter en back med spets i det defensiva spelet och det får vi med Robin, säger Axell.

Westergren själv beskriver sig som en fysisk back som gillar dueller och att vinna bollar i egen och offensiv zon.

– Jag vill inte bara bröta, utan sätta fart på spelet framåt och se till så att vi skapa rmålchanser. Jag är bra på att läsa spelet, är positionssäker och vill ligga steget före, säger Robin Westergren.

– Med boll vill jag styra och ställa. Jag räknar inte hur många poäng jag gör utan värdesätter många andra saker för min egen del. Om jag kan vinna boll i eget hörn och ställa om spelet snabbt så att andra kan göra mål är jag med och bidrar, det är det viktigaste för mig.

Westergren kommer ursprungligen från Örebro. Att komma närmre familj och gamla vänner har inte varit någon nackdel i beslutet att välja Mullsjö. Men det var andra saker som fällde avgörandet.

– Allt runt omkring känns härligt. Många som bryr sig. Mycket folk. Intresset är stort. Det är många som vill mycket. Det känner jag igen från Warberg, där jag haft sex bra år. Mullsjö är ett lag, utöver Warberg, som jag kan tänka mig att spela för. Klubben har visat intresse tidigare. Och när det nu blev som det blev kände jag direkt att det är något jag är intresserad av. Med de laget man redan har och de spelare som kommit nu tror jag det kan bli riktigt bra.

Westergren har alltså spelat de senaste sex åren med Warberg varav fyra i SSL. Där har han fått mycket ansvar och utvecklats mycket varje år. Westergren har varit en kulturbärare. Han har varit med i framtidssatsningen guldsteget som förbundskapten Mikael Hill ansvarar för och för mindre än ett år sedan var han med på en landslagssamling. Men han har inte gjort några A-landskamper. Ännu. Däremot var han med och vann VM-guld med U19-landslaget med bland andra Sebastian Palmqvist och fd Mullsjöspelarna Arvid Wibring Lindqvist, Emil Kihlblom och Jesper Kivipaasi.

Vad är ditt mål med Mullsjö?

– Vara med och utmana på allvar. Inte hunnit prata med spelare och ledare men jag förstår att man vill ta nästa steg och där vill jag vara med och bidra så mycket som möjligt. Utmana topp två.

Vad tror du att du kan bidra med utöver spelet, eftersom du varit lagkapten i Warberg?

– Det blir såklart en annan roll i Mullsjö till att börja med, men jag vill så snabbt som möjligt visa vad jag vill och vad jag kan. I medgång kan det vara lätt, men de gånger när det går emot hoppas jag att jag kan stå upp, få spelare med mig och vända saker så snabbt som möjligt. Både i enskilda matcher och under längre tid. Westergren har alltid tyckt om att spela innebandy i Nyhemshallen och ser nu fram emot att få supportrarnas stöd i ryggen.

– Svinkul att komma till Nyhemshallen. Ett av få ställen med riktigt bra förutsättningar för innebandy. Många gånger riktigt tufft motstånd, men har alltid varit roligt att spela i Mullsjö. Man märker verkligen hur hängivna hur fansen. Jag är laddad på att dra igång och ser fram emot detta efter sex bra säsonger med Warberg, avslutar Robin Westergren.

Kontakt:
Jesper Axell, sportchef Mullsjö AIS
070-669 82 03