Målkalas när Mullsjö avslutade med seger: "Vi har en sådan bra energi"

12 mars 2023 09:40
Carl Cedergren
DAM

Tight match senast. I lördagens match var det aldrig något snack om saken. Mullsjö lekte innebandy och hade målkalas hemma mot Fröjered.

-Skönt att avsluta säsongen med storvinst. Vi gör en bra match där vi gör mycket mål.

Senast lagen möttes blev det en jämn tillställning som avgjordes på slutsignalen. Då till Mullsjös favör. På lördagen väntade nytt derby i säsongens sista match, en match hemmalaget kontrollerade från första tekning

Mullsjö satte tonen direkt och utmanade Fröjeredsförsvaret. Tilde Larsson fick göra ett par ingripande redan i första spelminuten. Efter 3 minuter bjöds Fröjered på ett friläge men Maja Wikenmark gjorde sig lång utmed mållinjen och räddade med handen i sista stund. Det var sedan Mullsjö som skulle ta ledningen i matchen. Vendela Sandstedt jobbade fram bollen i hörn, hittade fram till Malva Sandell som kunde styra in 1-0. Hemmalaget fortsatte sitt offensiva spel och även 2-0 skulle komma, nästan identiskt det första målet. Denna gång var det Ida Johansson som hittade fram till Edith Simonsson. Mullsjö skulle dryga ut ledningen ytterligare. Efter 14.15 drog Ida Helmersson till med ett distinkt slagskott utifrån som letade sig in bakom en chanslös Larsson i kassen. Innan pausvila kunde hemmalaget näta för fjärde gången efter en backhand av Ebba Åkerlund, assisterad av Emma Elvin.

Mullsjö lekte innebandy

12-2 i skott efter första perioden och en komfortabel ledning med fyra mål inför andra. Simonsson visade direkt att hon ville öka på sin målskörd men Larsson var tät mellan stolparna. Efter att ha varit tillbakatryckta i första perioden lyfte Fröjered upp spelet något och blev lite mer aggressiva i anfallszon men hemmalaget spelade kontrollerat och höll gästerna på utsidan. Mullsjös Ida Johansson kunde sedan utöka till 5-0 efter 9.18. Kort därefter fick Fröjered en möjlighet att reducera när Sandstedt åkte ut 2 minuter för Slag. Med 25 sekunder kvar av det numerära underläget kom Ida Johansson fri med Larsson och sprätte tveklöst upp 6-0 i krysset. Dessförinnan hade Mullsjö också ett skott i stolpen.

-Vi har en samling innan match där vi har en sådan bra energi och den tar vi med oss ut på plan idag, sa Ida Johansson som stod för 2+2 i matchen.

Johanssons mål gav extra energi och hemmalaget radade upp målchans efter målchans. I slutminuterna hade gästerna ett par möjligheter till reducering men Wikenmark stod för ett par vassa räddningar. Istället kunde Mullsjö gå upp och göra 7-0 efter att Sandstedt snurrat upp Larsson ordentligt.

"Alla bidrar och vi gör det väldigt bra"

Mullsjö behöll taktpinnen i den tredje perioden och redan efter 2.02 fick Mira Petersen skriva in sig i målprotokollet. Johansson hittade in till Petersen framför mål som kunde knacka in den på backhand. Kort därefter var Sandell nära att sätta sitt andra för dagen men bollen gick strax utanför. 9-0 skulle dock komma efter ett fint klapp-klapp spel där Mira kunde assistera fram till Maja Petersen som hade öppet mål. Hemmalaget var inte nöjda där utan fortsatte trycka på offensivt och skapa målchanser.

-I många matcher har vissa kedjor presterat. Idag visar vi att vi är ett lag där alla bidrar och vi gör det väldigt bra, sa Johansson.

Fröjered skapade lite ströchanser och fick ytterligare en möjlighet med en man mer när Elvin åkte ut för Slag. Med 52 sekunder kvar av utvisningen drabbades Mullsjö av ytterligare en tvåa när Erlandsson åkte ut för Felaktigt avstånd. Fröjered utnyttjade överläget när Elvira Darolf kunde överlista Wikenmark. Gästerna fick fortsätta spela i powerplay men denna gång höll Mullsjö undan. Med drygt 1.30 kvar var Maja Petersen nära att ge Mullsjö ledningen med tvåsiffrigt men en klubbspets i vägen och säsongens sista match slutade välförtjänt 9-1.

-Skönt att avsluta säsongen med storvinst. Vi gör en bra match där vi gör mycket mål. Skönt att ha en sådan match som går vår väg.

I och med lördagens match tar säsongen nu slut. Mullsjö slutar på en hedrande tredjeplats och kan se tillbaka på en lyckad säsong som laget kan bygga vidare på.

-När man gör en sådan här match hade man gärna kört några matcher till. Nu har vi lagt en bra grund inför nästa säsong och ska se till att göra en bra försäong, avslutade Johansson.