Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Palmqvist stannar i Mullsjö AIS

20 mars 2022 17:00
HERR

Mullsjö stjärncenter Sebastian Palmqvist har valt att stanna i föreningen i ytterligare tre år. Den 28 år gamla centern går därmed in på sin tolfte säsong i västgötaklubben nästa år.

– ”Palle” ska bära laget med sin inställning och sitt spel på banan. Han är en absolut nyckel i vårt lagbygge, kommenterar sportgruppens Daniel Unoson.


Forsbybördiga Palmqvist kom till Mullsjö för att börja på det då mycket framgångsrika Mullsjögymnasiet inför säsongen 2010/11. Han fick redan säsongen 11/12 känna på spel i Superligan och har med åren växt ut till en av de bästa och viktigaste spelarna för klubben.
– De senaste åren har han bestämt sig för att bli så bra som möjligt. Han visar dagligen med förberedelse, träning och inställning hur vi ska ta nästa steg, fortsätter Unoson.

Sebastian själv berättar i en video som är publicerad på klubbens hemsida att Mullsjö efter så många år känns som hemma.
– Det har varit ganska självklart att förlänga. Det finns såklart vissa faktorer som skulle kunna gjort att jag skulle flyttat närmare Köping. Men Mullsjö för mig är mitt hem, så det var ganska självklart att skriva nytt, säger Palmqvist själv.

Palmqvist är mest känd för sin roll i speluppbyggnaden och för att ha en spelförståelse där han sätter upp medspelarna i läge.
– Jag tror att spelförståelse kanske inte är något man tränar upp så. Det handlar mer om att ha kemi med någon annan och att lagkamraterna ju gör mål på mina passningar. Men man måste förstå innebandy och sporten, och hur en boll går och hur motståndarna tänker. Jag älskar att titta och analysera på video och hur motståndarna agerar för att själv se hur jag ska agera, berättar han.

Mullsjö har saknat sin publik och Palmqvist är inget undantag. Han menar till och med att faktumet att restriktionerna släpps kan bidra till att ta Mullsjö ytterligare steg framåt de närmaste tre åren.
– Jag hoppas att vi tagit ännu mer steg. När publiken nu kommit tillbaka på riktigt så tror och hoppas jag att det kan göra att vi kan nå Globen för första gången snart. Det är någonting som gnager i en, att man inte varit där än, menar han.

Centern blev Mullsjös bästa poängplockare under grundserien på sina 47 poäng vilket också är hans näst bästa säsong totalt och bäst om man bara tittar på målgivande passningar. Ändå tror sportgruppen att vi inte sett det bästa än.
– Sebastian har sina bästa år framför sig, liksom flera andra i truppen, och där förväntas han leda trupperna framåt. Vi ser honom som en given landslagsspelare framöver om han fortsätter leverera på det sättet vi vant oss vid, avslutar Unoson.