Fredag
02 Okt 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Fredag
23 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Fredag
06 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Fredag
13 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Fredag
20 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Måndag
28 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 2 matcher
Lördag
16 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match

Hedlund, Bergström, Nygårdh – Mullsjös ledarstab nästa säsong

18 april 2020 09:00
HERR

Ledarstaben är klar. En stab med mycket Mullsjöhjärta. Andreas Hedlund fortsätter som huvudtränare och assisteras av Alexander Bergström och Johan Nygårdh. Det innebär att Nygårdh lägger klubban på hyllan, men fortsätter alltså i organisationen.
–Det känns väldigt motiverande både på spelar- och ledarsidan. Årets silly season måste vara en av de bästa i Mullsjös historia, säger Hedlund.


Andreas Hedlund har i flera år varit ett av klubbens främsta alternativ att bli huvudtränare, men har fram tills i höstas tackat nej. I november hoppade han in som en nödlösning för att lösa tränarsituationen säsongen ut. Nu tar han över uppdraget som huvudtränare från start.

– Det känns väldigt motiverande på spelarsidan och jag tycker att vi har ett bra ledarteam. Sedan lockade det att få en hel säsong och chansen att planera från början, motiverar Hedlund beslutet att fortsätta.

– Årets silly season måste vara en av de bästa i Mullsjös historia. Redan förra året fanns mycket spets i laget och nu har truppen spetsats ytterligare. Det känns som en bra balans i laget, i Robin Westergren får vi in en riktigt stark defensiv back och framåt sticker värvningen av Jesper Sankell ut med riktig spets på forwardssidan. För att ta två exempel. Men helheten ser riktigt spännande ut. Vi har bra förutsättningar och utnyttjar läget när vi nu har gott om tid att förbereda oss.

Andreas Hedlund kommer att leda laget med de två assisterande tränarna Alexander Bergström och Johan Nygårdh. Tomas Burman fortsätter i ledarteamet i en ny roll som läktarcoach. Kontrakten är skrivna på ett år.

– Det känns jättebra. Vi har en bra mix med Nygårdh som har en stark koppling till spelarna eftersom han precis lagt klubban på hyllan och ”Bergan” som har en riktigt slipad detaljexpertis. Vi har redan pratat ganska mycket om vilka roller vi kommer ha i ledarstaben och för mig är det viktigt att man gör det man är bra på.

Är det ett ord som sammanfattar vad som förenar är det Mullsjöhjärta. Andreas Hedlund har varit med sedan klubben bildades och både Bergström och Nygårdh är riktiga MAIS-profiler.

Alexander Bergström hoppade in i början av mars under årets säsong och hann bara vara med några veckor innan säsongen avbröts på grund av covid-19.

– Men det var nyttigt för mig, jag fick känna på spelartruppen och ledarna vilket gjorde beslutet att köra i år mycket enklare.

Hedlund har det övergripande ansvaret som huvudtränare och Bergströms roll kommer vara att jobba mer med femmorna och spelarna individuellt.

– Vi kommer att ha en tydlig spelidé och samtidigt se till vilka kvalitéer spelarna har individuellt. Det blir en kul roll med tanke på hur fin truppen ser ut.

Ny i ledarstaben är Johan Nygårdh som lägger klubban på hyllan och växlar över till assisterande tränare efter att de senaste åren haft det lite kämpigt med återkommande småskador.

– Det kändes som att det var dags att lägga klubban på hyllan och när möjligheten dök upp att kliva in i en ledarroll i Mullsjö kändes det helt rätt. Jag är supertaggad på utmaningen. Min roll som blir att hålla i mycket träningar och bidra med mina erfarenheter av innebandyspel. Samt mycket personlig utveckling av spelarna.

Sportchef Jesper Axell är mycket nöjd med helhetslösningen kring ledarstaben.

– Andreas Hedlund har en gedigen meritlista och på den korta tid som SSL-tränare tog han Mullsjö från nedre delen av tabellen till femma. Med det här teamet får vi mycket hjärta, stort engagemang och ledare som kompletterar varandra. Vi har redan ett gott samarbete mellan ledarstaben, sportgruppen och styrelsen, säger Axell.