Förlust i Dalarna

28 september 2019 19:20
HERR

Mullsjö AIS förlorade idag en svängig bortamatch mot IBF Falun med 8-5 där den minst sagt skakiga starten tillslut visade sig bli ett för stort handikapp att ge ett så bra lag. Periodsiffrorna skrevs till 4-0, 2-5, 2-0 inför 2147 åskådare i Guide Arena.

Upp som en sol, ner som en pannkaka, eller vad är det man brukar säga? Efter att i onsdags startat upp SSL-säsongen 19/20 på ett mycket förtroendeingivande sätt blev det raka motsatsen i dagens första period mot Falun där inte särskilt mycket i spelet stämde överhuvudtaget. Snabbt stod det hela 4-0 på matchtavlan och dalmasarna fick göra lite som de ville på planen.

Och även om Janne Zaugg tidigt i den andra perioden reducerade till 4-1 via en väldigt snygg soloprestation och spelet överlag även blev bättre från bortalagets sida så skvallrade inte första halvan av perioden om att matchen i slutändan skulle bli en jämn historia in i slutminuterna. Men på knappa 7 minuter i slutet av perioden var MAIS väldigt heta och effektiva i lägena och gjorde fyra raka mål och gick med det från 6-1 till 6-5 på resultattavlan.

Tredje perioden blev sedan en jämn historia med färre målchanser för båda lagen. Mullsjö hade i alla fall ett par bra lägen till att få in en kvittering men istället kunde som så många gånger förr seriens skyttekung de senaste säsongerna, Alexander Galante Carlström, avgöra det hela i slutminuterna med sitt tredje och fjärde mål för matchen.

Målskyttar i Mullsjö: Jan Zaugg 2, Rikard Eriksson, Jesper Ekström, Pelle Tarenius.

Hela matchstatistiken hittar du här.

Men det är tätt mellan matcherna nu och redan på torsdag är det chans till revansch mot ett annat förväntat topplag då MAIS åker till Uppsala för att möta regerande svenska mästarna Storvreta.

Och nästa helg är det sedan dags för säsongens första derby då JIK kommer på besök till Nyhemshallen söndag den 6/10 kl. 17.00. Biljetter till den matchen köper du på denna länk