Förlust i Falun

16 mars 2023 21:34

Under torsdagen spelades första matchen i bäst av sju i kvartsfinalserien mellan Mullsjö AIS och Falun. Matchen avgjordes uppe i Guide Arena där hemmalaget drog längsta strået efter att ha ryckt till sig en ointaglig ledning i den andra perioden.

• Vi är inte tillräckligt starka i de offensiva närkamperna under stora delar av matchen. Det finns positiva saker vi kan ta med, som special teams, men mycket måste bli bättre, kommenterade tränare Johan Kihlblom till SportExpressen Play efter matchen.

Annars var det gästerna som började bäst efter att ha gjort mål i powerplay när en Falunspelare stod och hängde med foten över sargen från avbytarbåset och lyckades få bollen på densamma. För många spelare på plan var ett faktum vilket förvaltades på bästa sätt av Mullsjö som alltså tog ledningen genom Oskar Malmgren.

Sen handlade det, precis som förväntat, mest om Falun i första perioden. Mullsjöspelarna försvarade sig dock väl och Dalalaget fick bara in ett mål trots stort spelövertag. Mullsjö saknade emellertid inte chanser i sina spelvändningar men lyckades inte heller få in fler bollar. "Ett lika" alltså efter första.

** I andra perioden gjorde sedan Falun fyra mål medan ett ineffektivt Mullsjö inte satte sina lägen. Det stod därför 5-1 inför tredje perioden och det är en lite för stor ledning att ta ikapp borta mot seriesegrarna.**

Mullsjö gjorde emellertid ett försök och lyckades också få in två reduceringar samtidigt som man släppte två ytterligare mål. Slutresultatet skrevs därför till 7-3 och Dalalaget tar därmed ledningen med 1-0 i matchserien.

Retur, inför vad som verkar bli ett kokande Nyhem, sker redan nu på lördag klockan 16.00. Har du inte köpt biljetter är det hög tid nu. Det finns platser kvar men de bra biljetterna börjar försvinna och lördagar i Nyhem brukar man inte vilja missa...