Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Onsdag
09 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Tisdag
22 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Bärbäck klar för Mullsjö AIS

25 april 2022 09:00
NYFÖRVÄRV

Den insatta vet att han redan gjort matcher för Mullsjö i SSL via dubbellicens. Men nu är den unga och mycket lovande backen Martin Bärbäck klar för spel i högsta serien permanent efter att ha skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Martin är helt rätt både innebandymässigt och inställningsmässigt för oss. Han är mångsidig men har framförallt den där extra inställningen som krävs och det är precis på det sätt vi vill bygga vår trupp i framtiden, kommenterar sportchef Jesper Axell.


Hovslättbördige Bärbäck har i år gjort 11 matcher i Superligan i den blå dressen efter att sporadiskt representerat västgötarna mellan matcherna i till Allsvenskan uppflyttade Hovslätt. Ett faktum som nu gjort det lättare för honom att ta steget.
– Det spelade en stor roll till varför jag går till Mullsjö. Jag har trivts oerhört bra i truppen under föregående år och alla spelare har varit väldigt välkomnande. Men sen har det alltid varit en barndomsdröm att spela i den här föreningen och inför publiken i Nyhemshallen. I slutändan är det den primära anledningen till varför jag väljer att gå till Mullsjö, berättar Bärbäck.

Han gjorde under säsongen sju mål och 14 assist från sin backplats i division ett så visst finns det potential även framåt även om spelare själv är överrens med värvande sportchefen att det är andra delar av spelet som kännetecknar honom.
– Jag gillar att spela med boll och styra bakifrån och är väl ganska allsidig offensivt. Men jag drivs framförallt av ett hårt jobb och viljan att aldrig ge upp. Jag älskar det defensiva och hårda spelet och backar aldrig ur en situation. Att täcka skott är en förkärlek jag har, kommenterar han sin egen spelstil.

– Martin är duktig både offensivt och defensivt men som han säger själv så har han framförallt det pannben som krävs där han är beredd att spela tufft och hårt och aldrig viker ner sig. Han är också ung och med lokal anknytning vilket såklart är ett plus, analyserar sportchef Axell.

När frågan om Martins individuella mål kommer upp får vi dock inte samma uttömmande svar.
– Jag har alltid tyckt det varit svårt att sätta upp mål individuellt då jag i många fall hellre prioriterar lagets prestation. Jag är obeskrivligt taggad och motiverad på nästkommande säsong och ser det som en stor möjlighet att formas till en bättre innebandyspelare att gå till Mullsjö, avslutar 20-åringen.