Fredag
23 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match

Vinst i Varberg

4 november 2019 11:38
HERR

Varberg fick fira under söndagen. Stadens fotbollslag tog sig för första gången någonsin till Allsvenskan i fotboll och vild glädje utbröt. Lagets innebandylag däremot fick inkassera en förlust efter att Mullsjö AIS besegrat dom med 5-3 efter en jämn och tät match.


Första perioden vann emellertid hallänningarna med 1-0 efter att den gamla Fagerhultbekantingen Robin Blåberg tryckt in bollen efter knappa fem minuter. Två bra målvakter matchen igenom höll sedan tätt resten av perioden och lagen gick alltså till pausvila med hemmaledning.

I andra perioden serverade Pelle Tarenius läckert kedjekompisen Janne Zaugg vid ett frislag från krysset som bara hade att lägga in bollen i mål och kvitteringen var ett faktum. 2-1 kom sedan efter att Jesper Ekström stått för sitt fjärde mål i den blåa dressen.

Trots att Kasper Hedlund sedan blev överspelad och åkte ut för slag kunde ändå även 3-1 till gästerna konstateras efter ett självmål för ett olyckligt hemmalag.

Matchen fortsatte sedan ganska jämnt snällt i den tredje perioden där Warberg reducerade efter ett par minuter innan det hettade till de sista minuterna av matchen. Först bröt norrmannen Daniel Gidske för Mullsjö ett uppspel av Warberg, tog några bestämda steg framåt och lassade in bollen i mål med drygt två minuter kvar att spela. Ett mål som skulle visa sig vara "game winning-goal" då Joel Birgersson sedan reducerade till 3-4 i 6 mot 5 spelet. Blott 20 sekunder senare small det till rejält när Kim Ganevik krockade med en Warbergsspelare och sedan i momentet efter lastade in 5-3 i bortre.

5-3 blev också slutresultatet och Mullsjö AIS har därmed vunnit tre raka matcher i Superligan och avancerar därmed till en sjundeplats. Som grädde på moset gick man också om lokalrivalen JIK som därmed får fundera ut nya sätt att håna MAIS än att påstå att Johansson, Ekström, Malmgren och kompani valt fel lag i bygden. Åtminstone för tillfället.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan det är dags att åka till västkusten igen den 17 november för att ta sig an Helsingborg.