02 Apr 1 match
04 Apr 1 match

"Vi började lite travigt"

25 november 2019 11:25

Nykomlingarna Visby IBK reste från soliga Gotland till gråa skogarna utanför Mullsjö. Det är ingen rolig resa. Speciellt inte när man åker på en ganska ordentlig förlust. Hemmalaget vann med 9-4 efter att man haft ledningen med 7-1.

• Vi började lite travigt hela laget, men vi växlar upp efter 7-8 minuter, kommenterade Oskar Malmgren till MAISTV efteråt.

Det var emellertid gästerna som tog ledningen med 1-0 efter några minuter men efter att de blå krigarna trampat igång så gjorde först ovan nämnde Oskar Malmgren 1-1 efter 11.55 och sedean rullade det bara på. 2-1 kom genom Jesper Ekström innan hesa fredrik ljöd för första gången denna afton i Nyhemshallen.

• Inför andra perioden kom vi ut starkt och gör några kassar så vi har ganska stort försprång inför tredje, sammanfattade Wille Knuthas andra perioden. En bra sammanfattning kan man tycka eftersom man ledde med 6-1 efter två perioder och därmed vann andra perioden med 4-0. Detta efter mål i tur och ordning av Rickard Eriksson, Kasper Hedlund, Pelle Tarenius och ånyo Oskar Malmgren.

I tredje perioden gör Knuthas själv 7-1 innan gästerna tar timeout och man sedan lyckas putsa till siffrorna som till slut blev 9-4 till hemmalaget. På torsdag väntar Dalen borta i Umeå. En match Malmgren ser fram emot.

• Det är väl en av de längsta resorna men det är ganska kul så länge man hittar på saker i bussen och ett bra tillfälle att svetsa ihop laget ännu mer, kommenterar han för MAISTV.

**Söndagens match var också den tillfälliga tränarduon Andreas Elf/Tobias Utterbergs sista för den här sejouren. 3 segrar av 4 möjliga blev facit och Elf tycker att det känns lagom att kliva av inför torsdagens match. Duon hyllades efter matchen återigen av Blue Farmers.

• Man brinner för den här föreningen och man vet hur mycket energi som folk lägger ner runtomkring och jag tycker att det här laget förtjänar framgång. Hade tid funnits hade jag absolut kunnat tänka mig en längre tid och framförallt med Andreas som är en fantastiskt människa att ha som vän och tränarkollega, sa Tobias Utterberg.
  • Nånstans är det viktigt att ha synk även i ledarstaben och att man har kul där också, så mycket tid man lägger ner, säger Andreas Elf som nu åter kommer lägga fokus på familj, jobb och Hovslätts IK.**