Inget skönspel när Mullsjö besegrade distriktslaget

23 september 2022 21:28

På fredagskvällen var det återigen dags för försäsongsmatch hemma i Nyhemshallen. Publiken bjöds inte på något bländade spel när Mullsjö tillslut besegrade Västergötlands distriktslag med 5-3.

-Då blir vi lite stissiga med boll, sa Ida Erlandsson efter matchen.

Fredagar brukar innebära match i Nyhemshallen och så även denna fredag. Mullsjö tog emot Västergötlands Distriktslag F06 och hemmalaget fick en riktig smakstart på matchen. Redan efter 1.17 kunde Edith Simonsson snurra upp 1-0 i nättaket. 43 sekunder hann passera innan nyförvärvet Ida Erlandsson presenterade sig genom att göra sitt första mål i Mullsjötröjan.

-Roligt att näta första bollen. Jag kände att jag kunde lita på mina backkollegor och utifrån det skapa ett bra försvars- och anfallsspel, sa Ida Erlandsson efter matchen.

Mullsjö hade flera bud på att utöka sin ledning när bland annat Ebba Åkerlund bröt en passning i anfallszon, avlossade ett skott som gick strax utanför målburen.

Avslutningen på perioden skulle dock bli ordentligt händelserik. Med 3 mål på 23 sekunder fick både seketeriatet och publiken svårt att hänga med i svängarna. Först kunde gästerna reducera efter 13.55 bakom Maja Wikenmark som dittills inte hade haft någon större anstormning mot sig i målet. Repliken från Mullsjö kom blott 11 sekunder senare genom Vendela Sandstedt som kunde sätta 3-1. Domaren hann knappt blåsa igång spelet igen efter Sandstedt fullträff innan gästerna återigen kunde reducera i matchen, denna gång genom Doris Söderström. Med sekunder kvar försökte hemmalaget kriga in ytterligare ett mål men Moa Boberg gjorde ett par kvalificerade räddningar.

Nervöst och målsnålt i mittakten

Om första perioden var målrik bjöd andra på desto färre mål och definitivt inget skönspel. Mullsjö kom ut efter periodpaus och såg alltmer nervösa ut men skapade ändå några vassa lägen. Efter drygt 4 minuter krigade sig Nelly Lisevall fram på vänsterkanten och avlossar ett skott som smiter strax utan ribban. Strax efter bjöds Sofia Lundén på en fin målchans när hon slängde iväg en boll som studsade till framför Moa Boberg. Boberg lyckades styra undan bollen i sista stund. Målet skulle tillslut komma. Efter 9.07 hittade Lisevall fram till hemvändaren Maja Petersen som snurrade upp försvaret totalt. Petersen drog målvakten och kunde enkelt lägga in 4-2 i öppen kasse. Västergötland valde att skifta målvakt och in kom istället Lovisa Kilén.

Gästernas Matilda Salinder tvingade tillslut Wikenmark att kapitulera i mittperioden när hon satte 4-3. Detta efter att Västergötland strax innan haft en boll som smekte utsidan av stolpen. Reduceringen gav bortalaget energi och med drygt 1.30 kvar var de farligt nära en kvittering när bollen tog i ribbkrysset.

-Vi spelar ganska tryckt och rullar boll bra inledningsvis. Sen får de tryck på oss efter halva matchen och då blir vi lite stissiga med boll.

"Vi lyckas samla oss i periodpaus"

Likt avslutningen på den andra så var det gästerna som var närmast en reducering i inledningen av tredje. Wikenmark lyckades i sista stund nicka undan bollen och fortsatt ledning för hemmalaget. Efter drygt 7 minuter fick Maja Petersen en knuff i ryggen och fick med sig ett frislag. Ida Helmersson slog bollen på mål och Kilén fick tåspetsen på bollen och styrde undan. Minuten senare skulle dock Kilén tvingas se sig besegrad när Vendela Sandstedt hittade fram till Emma Elvin, som på backhand kunde styra upp bollen i nättaket.

-Vi lyckas samla oss i periodpaus och gå ut och visa att vi ska ta hem den här matchen, sa Erlandsson.

Mullsjö hade också chansen att sätta 6-3 när Maja Petersen hittade fram till Vega Svensson i slottet men bollen studsade olyckligt över bladet. 5-3 stod sig och Mullsjö tog därmed sin andra seger inför seriepremiären.

-Jag hoppas vi tar med oss detta till seriepremiären, avslutar nyförvärvet.