Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Burra inför seriepremiären på söndag

15 september 2023 09:04
DAM

Det har gått nästan exakt ett halvår sedan senaste seriematchen spelades. Nu närmar sig seriepremiären där Mullsjö AIS tar emot Alingsås hemma i Nyhemshallen och det är en laddad tränare som ser fram emot att gå in i säsongen 2023/2024 på söndag.

-Truppen ser onekligen intressant ut med en bra mix, säger Tomas Burman.


På söndag inleder Mullsjö AIS säsongen 2023/2024 och gör det med match hemma i Nyhemshallen. För motståndet står inga mindre än Alingsås, som efter seriesegern 2021/2022 la ner sin damsatsning, men är nu tillbaka i Division 1 Västergötland. Och det är en laddad tränare som ser fram emot att kasta sig in i hetluften igen.

-Nej men det är jättekul att det äntligen drar igång. Kul också med lite nya lag i serien. Vi är laddade och redo för att dra igång säsongen.

"En bra mix mellan unga och rutinerade spelare"

När damlaget nu går in i en ny säsong gör man det till stor del med stommen från förra säsongen. Samtidigt har sportchefen signat ett par spännande nyförvärv som kommer bli otroligt nyttiga under hösten och vintern.

-Truppen ser onekligen intressant ut med en bra mix mellan unga och rutinerade spelare. Skönt att vi har fått behålla stommen i den trupp som började på ett nytt spelsystem förra året. Det är jättekul att kunna fortsätta utveckla det i år. Sedan har vi har fått in en del nya spelare som bidrar ytterligare med spets så det är kul, säger Burra.

Damtruppen som ska fightas i division 1 ser som sagt otroligt spännande ut och det är konkurrens om platserna menar Burra.

-Vi har även ett lag till där vi har ett gäng yngre tjejer i vårt div2/U-lag som knackar på dörren till a-laget. Dessa tjejer kommer också bli jätteintressanta att följa. Bredden på truppen kommer bli avgörande i vinter.

"Alla gjorde en heroisk insats"

Under försäsongen har Mullsjö AIS hunnit besegra Husqvarna IK på bortaplan samt knipit andraplatsen i kvalet till Svenska Cupen. En placering som innebär final mot allsvenska nykomlingen Fristads GOIF under hösten.

-Vi åkte med 17 spelare som alla gjorde en heroisk insats och lyckades knipa en finalplats mot allsvenska Fristad. Det ska bli riktigt kul att få möta dem på hemmaplan när vi har pigga ben och huvuden, kommenterar Burra och ger en uppmaning till alla där ute.

-Jag tror vad som helst kan hända i den finalmatchen, så missa inte det!

På söndag är det alltså dags för seriepremiär med matchstart 14:30. Vi ses i Nyhemshallen!