Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Fredag
19 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Tisdag
23 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Måndag
12 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match

Eric Thompsson får kontrakt med Mullsjö AIS

14 juni 2021 10:30
NYFÖRVÄRV

Mullsjö AIS skriver kontrakt med Eric Thompsson, senast i Hovslätts IK. Backen kommer senast från Hovslätts IK men får alltså nu chansen i Superligan.

– Eric är en spelare vi känner sen tidigare och som vi tror inte fått ut sin maxkapacitet än. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i Mullsjötröjan, kommenterar sportchef Jesper Axell.


Den Vetlandabördiga backen fick faktiskt känna på träning med Mullsjö AIS redan för ett drygt år sedan innan pandemin bröt ut. Men en skada gjorde att det inte blev några matcher den säsongen. Föregående säsong har mest tillbringats som tränare för Hovslätts JAS-lag där hans egna spel har utvärderats och rannsakats.
– Jag ser mest positiva delar med att jag inte spelat den gångna säsongen. Jag har kunnat utvärdera mig själv som spelare och kunnat lägga fokus på att avsluta mina studier. Nackdelen har såklart varit det fysiska men där känner jag att jag kan komma ikapp ganska snart, berättar Thompsson själv.

Den defensivt starka backen menar också att det alltid varit en dröm att få representera MAIS.
– Jag har flera gånger varit i Nyhem och kollat på MAIS i grundserie och slutspel och varje gång har jag lämnat hallen med stor beundran. Publiken, proffsigheten och kvaliteten hos spelarna och arrangemanget runtomkring. Allting. Det är det som gör att man vill spela för klubben, analyserar han.

Thompsson berättar att han främst hoppas kunna bidra med ett lugn och ett perspektiv i dialogerna i utvecklingen av vad man hoppas göra.
– Sedan är jag självutnämnd expert på att täcka skott och gnugga på i boxplay, så det kommer jag garanterat bidra med, skrattar han.

– Vi ser en hög potential hos Eric och jobbar han bara hårt och lyssnar på tränarna är jag övertygad om att han kommer öka konkurrensen i vår trupp, avslutar Axell.

Kontraktet är skrivet på ett år.