Individuell skicklighet avgjorde hett, grinigt och spännande kommunderby

5 februari 2018 13:29
DAM

Alla som spelat ett derby vet att tidigare poäng eller tabellplacering är underordnat i ett derby, så även denna gång.

Några förändrade förutsättningar i Fagerhult gjorde att de ställde upp en tunn trupp till spel, men desto mer motiverade och de kunde ta ledningen i första perioden med 2-0.

"Vi ändrade vår gameplane men hade ändå svårt att få hål på hemmalagets storspelande målvakt Matilda Rehnström. MAIS fortsatte dock att mala på och hade stort spelövertag i 2a perioden säger Mattias Svensson."

Tack vare fint kombinationsspel så lyckades MAIS komma i kapp genom Ebba Friberg som satte första kassen och strax därefter gjorde Emma Johansson 2-2 i en period som präglades mycket av tufft närkampspel, som ett derby gärna triggar fram.

3:e perioden blev en svängig tillställning där Fagerhult kom tillbaka och återtog ledningen. MAIS tog en tidig timeout, ändrade på ytterligare detaljer och justerade uppställningen för att få bättre tryck framåt. Lagen bytte chanser mellan sig och när MAIS satte 4-5 i slutet av perioden genom Emma Johansson trodde nog samtliga att det skulle bli slutresultatet. Men återigen lyckades Fagerhult kvittera med sekunder kvar innan slutsignalen ljöd.

Förlängningen var ett faktum och till slut var det en individuellt skicklig prestation av MAIS Matilda Karlsson som via ”köksvägen” fick avgöra matchen där bonuspoängen hamnade helt rättvist hos MAIS.

Hela laget skall hyllas men extra omnämnande till två måls skytten Emma Johansson och Matilda Karlsson som avgjorde matchen samt Matilda Utterberg som ständigt var ett hot genom sin fart och höga arbetsmoral i båda riktningarna.

Slutresultat: 5-6 (2-0, 0-2, 3-3, 0-1)