Fredag
02 Okt 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Fredag
23 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Fredag
06 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Fredag
13 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Fredag
20 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Måndag
28 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 2 matcher
Lördag
16 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match

Fortsatt motvind för Mullsjö i säsongsinledningen efter ny förlust

24 oktober 2020 11:38
DAM

Mullsjö har haft en tuff säsongsinledning med två förluster. På fredagen kom tredje raka när IBK Lidköping tillslut kunde vinna med uddamålet efter en dramatiskt avslutning.


Det var ett Mullsjö, fyllt med självförtroende efter Fristadsmatchen, som kom till spel på fredagen. Hemmalaget visste att det skulle krävas disciplin och noggrannhet ute på banan mot ett IBK Lidköping som gärna backar hem och utnyttjar motståndarnas misstag. Trots det var det inte mycket som stämde för de blå denna kväll. Mullsjö kunde ändå ta ledningen efter 7.07 efter att Julia Nalbin hittat fram med passningen till Rosanna Högberg som därmed noterades för sitt första mål i Mullsjö-tröjan.

Gästerna kunde utnyttja Mullsjö misstag

I andra perioden forsatte slarvet från hemmalaget som gav bort alldeles för mycket boll och efter 07.11 kunde gästernas Josefin Gustavsen utnyttja ett misstag i anfallszon och kvittera till 1-1. Mittakten var grinig och avblåsningarna avlöste varandra. Efter kvitteringen kunde Lidköping också ta ledningen i matchen genom Louise Johnsson med drygt 3 minuter kvar av perioden. Samme Johnsson drog efter 19.33 på sig 2 minuter för Slag och Mullsjö fick chansen att kvittera i matchen men gästernas ledning höll sig till periodpaus.

Friberg gav Mullsjö hopp

Mullsjö inledde perioden med en man mer på banan men lyckades inte förvalta läget. Efter drygt två minuter spelade var det gästerna som fick chansen i powerplay när Mira Petersen åkte ut för Slag. Mullsjö stod upp bra och lyckades döda utvisningen men Lidköping kunde, i efterdyningarna av utvisningen, dryga ut sin ledning till 1-3 genom Ida Andersson. Också 1-4 skulle sitta bakom Maja Wikenmark i Mullsjö-kassen, denna gång signerad Sofie Bengtsson efter 07.37 spelade. Minuten senare ådrog sig gästerna en ny utvisning. Mathilda Caspersson fick sätta sig två minuter på botbänken för Otillåten trängning och Mullsjö fick tillslut utdelning i sitt powerplay genom Alva Härnborg. Efter 13.46 kunde hemmalaget få till ytterligare en reducering. Debuterande Alicia Almberg passade fram till Annie Friberg som från mittplan lyfte bollen över Lidköpingsförsvaret och in i nätmaskorna bakom Sarah Hermansson. En stilig repris från avgörandet mot ärkerivalen Fagerhult ifjol. Ett mål som gav hemmalaget hopp.

Dramatik i slutskedet

Mullsjö begärde timeout med två minuter kvar av tredje. Hemmalaget var ytterst nära att ta matchen till förlängning i slutskedet genom Alicia Almberg men bollen smet precis utanför. Lidköping kunde tillslut vända hem med tre poäng på kontot efter en dramatisk avslutning och Mullsjö får forsatt vänta på säsongens första poäng i protokollet.

Närmast väntar Alingsås borta den 30 oktober. Ett Alingsås som imponerat i säsongsinledningen.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Rosanna Högberg, Alva Härnborg, Annie Friberg

Målskyttar Lidköping: Josefin Gustavsen, Louise Johnson, Ida Andersson, Sofie Bengtsson