Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Mullsjö AIS inleder samarbete med FBC Lerum

23 april 2020 09:00
FÖRENING

FBC Lerum inleder ett samarbete med SSL-föreningen Mullsjö AIS.

  • Det känns bra att genom detta samarbete kunna erbjuda spelarna ytterligare ett steg i sin utveckling och få prova på det enda vi (i dagsläget) saknar i FBC, nämligen SSL-miljön. Vi hoppas också att spelarna då känner sig trygga i att vara kvar i FBC och inte känna press att gå för tidigt bara för att inte riskera att missa chansen, kommenterar sportchef Magnus Johansson det nya samarbetet.

Efter ett par år med stora framgångar för FBC Lerum med SM-guld i P16 säsongen 2019 och kvalificering till Allsvenskan säsongen 2020, så har FBC Lerum flera spelare som är eftertraktade av föreningar högre upp i seriesystemet.

– Det är roligt att FBC lyckas utveckla spelare som är så eftertraktade, ett kvitto på en fungerande talangutveckling säger sportchef Magnus Johansson och fortsätter.

– Varje förfrågan väcker såklart tankar och riskerar att störa spelarnas fokus samt inger en viss lockelse. Genom detta samarbete skapar vi ett lugn och vi kan planera kommande säsong optimalt.

Varför är det Mullsjö som föreningen valt att samarbeta med?
– Mullsjö är en toppklubb med höga ambitioner och inom rimligt avstånd från Lerum. Vi har haft en bra dialog under gångna säsongen och Mullsjö har visat både klubben och spelarna stor respekt. Vi har hittat en modell vi båda tror på och deras spelsätt kommer passa våra spelare bra.

FBC Lerums Joel Ekström och Noah Johansson är de två spelarna som med jämna mellanrum kommer att träna med Mullsjö under den kommande säsongen.

–Under den gångna säsongen tackade vi nej till träning och spel med andra klubbar. Vår bedömning nu är att Joel och Noah klarar av att prestera i Allsvenskan parallellt med att träna och eventuellt spela matcher med Mullsjö.

**Mullsjös sportchef Jesper Axell: **
– Början på ett samarbete med Lerum som vi får se vad det leder till, men detta är en bra början. Det är två mycket lovande juniorer som vi är stolta över att lyckats knyta till Mullsjö kommande säsong, en del i vår strategi att samarbete mycket med andra klubbar då det kommer till lovande juniorer.

Både Joel och Noah är nöjda med möjligheten och chansen att träna och spela med Mullsjö, samtidigt som de får fortsätta resan uppåt med FBC Lerum.

– Fantastiskt roligt att komma in i en träningsmiljö som är väldigt utvecklande. Mullsjö känns som en bra och seriösa klubb och att få möjligheten att träna och även förhoppningsvis vara med på några matcher med dem känns väldigt bra och inspirerande, säger Joel Ekström.

Noah Johansson
– Resan med FBC Lerum är spännande och den vill jag vara med på. Samtidigt känns det väldigt roligt och utmanande att få möjligheten att träna med en av Sveriges bästa klubbar.