Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Fredag
19 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Tisdag
23 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Måndag
12 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match

Mullsjö värvar rutinerad poängspelare

21 maj 2021 09:00
NYFÖRVÄRV

Mullsjö AIS har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför säsongen 21/22 i Svenska Superligan. Det är 30-åriga Andreas Lindholm som hämtas in från seriekonkurrenten FC Helsingborg.

– Jag har känt i flera år nu att Mullsjö AIS är en klubb jag själv verkligen skulle vilja representera. Passionen som finns runt klubben är något väldigt unikt. Allt från fansen till alla som arbetar runtomkring, kommenterar Lindholm bytet.


Nu blev det alltså också verklighet för forwarden med Fagerhult Habo som moderklubb. Det är dock inte den enda klubben i området som Lindholm representerat. Även Husqvarna, Östra SK och Hovslätt står på listan över klubbar. De fyra senaste säsongerna har dock tillbringats i Skåne och FC Helsingborg.

– Vägen till SSL har varit lång för min del. Men jag har alltid haft ett stort driv och en envishet att jag varje säsong vill vara bättre än vad jag varit tidigare säsonger. När jag känt att jag fastnat i utvecklingen på grund av skador och annat så har jag försökt se till vad som är bäst för mig som innebandyspelare. Många reagerade och hade till exempel åsikter när jag lämnade allsvenskan för spel i division två med Hovslätt. Men jag kände hela tiden att jag tog beslutet att med Andreas Elf som huvudtränare var det det bästa beslutet att på sikt nå så långt som möjligt och till SSL, berättar han.

Även sportchefen Jesper Axell har såklart noterat envisheten och det hårda jobbet som forwarden lagt ner under sin resa mot toppen.

– Andreas har såklart jobbat hårt och målmedvetet för att bli så bra som möjligt och vi vet att han inte är nöjd. Men han har också gjort mycket poäng genom alla år i olika divisioner och även visat i Helsingborg att det fortsatt även i Sveriges högsta serie. Han har spetsegenskaper vi kommer ha stor nytta av, kommenterar Axell.

Det har närmare bestämt blivit i tur och ordning 36, 47, 31 och 24 poäng från nyförvärvets klubba i den skånska omgivningen. Ett imponerande facit där flera av poängen även kommit i powerplay som är en av hans styrkor.

– Jag har alltid varit en poängspelare och vill såklart fortsätta med det i Mullsjö AIS. Men jag är också en spelare som gillar att spela med mycket energi och känslor när det är tufft spel. Mullsjö är ett lag som alltid står för ett hårt arbete ute på banan vilket jag också kommer vilja bidra med. Detta tillsammans med att man spelar en offensiv och rolig innebandy att kolla på kommer passa min spelstil väldigt bra, analyserar Lindholm.

När man spenderat tid i flera klubbar runtomkring Jönköpingsområdet är det oundvikligen så att man har ett förhållningssätt till Mullsjö AIS. När frågan dyker upp om vilka känslor det medfört svarar han:

– Jag har alltid haft stora känslor för hur det gått för Mullsjö under åren. Så det ska bli kul att själv få dra på sig Mullsjötröjan och få bidra till klubbens fortsatta framgång inför den magiska publik som Mullsjö har, avslutar han.