MUL

Seger efter mål i sista minuten

28 oktober 2017 22:40
HERR

Det satt väldigt långt inne, men tillslut lyckades Mullsjö AIS sno med sig alla tre poäng hem från 08-land och fick därmed även gå på landslagsuppehåll med en tredje raka seger på kontot. Slutresultatet skrevs till 3-4 (2-1, 1-1, 0-2) där det avgörande målet gjordes med bara 57 sekunder kvar av matchen.

Det blev sett till hur säsongen sett ut tidigare för de båda lagen ovanligt lite mål i matchen. AIK tog ledningen efter dryga sju minuter genom ett skott i nättaket från slottet efter att de vunnit tillbaks bollen högt upp i banan. De drygade sedan även ut sin ledning genom ett backskott från högerkanten. MAIS hann dock med att reducera i slutet av första perioden genom Isaac Rosén som framför målet fick tag på en retur och kunde lägga in bollen efter först en snygg tunneldragning på den försvarande backen i hemmalaget.

I andra perioden ökade AIK på sin ledning till 3-1 på en kontring, men precis som i första så fick Mullsjö in en viktig reducering i slutet av perioden så att det bara skilde ett mål igen inför sista. Denna gång var det Gustav Svensson som kunde styra in ett skott från kanten av David Gillek.

I början av sista akten blev det spel 4 mot 4 efter en dubbelutvisning. Då kvitterade Viktor Wibring till 3-3 med ett skott i nättaket efter ett sidledspass från kant till kant av Sebastian Palmqvist. Efter det fick vi spela powerplay för första och enda gången eftersom AIK-spelaren som åkte på dubbelutvisningen även samtidigt fick en egen tvåa för obstruktion på Kasper Hedlund. En smäll som tog så illa på låret att Kasper inte kunde spela mer under matchen.

Vi får hoppas att han blir hel igen snabbt så att han inte missar nästa veckas landslagsuppdrag. Vårt hittills under säsongen väldigt skrala spel med en man mer på planen blev inte bättre denna gång vilket dock kanske inte är så konstigt med tanke på att vår tillika en av landslagets speluppläggare i spelformen var indisponibel.

När utvisningen var över så började nog matchens bästa skede för MAIS. Det kändes under en längre tid där som att vi låg närmast ett lednings-/segermål men det dröjde alltså ända till sista minuten innan vi kunde sätta det avgörande 4-3. Det målet tillkom lite slumpartat på det sättet att Kim Ganevik missade bollen när han skulle passa den vidare i första skedet, men det gjorde istället att han i momentet efteråt kunde hitta in till en fristående Palmqvist som inte gjorde något misstag utan säkert lättade in bollen i bortre med en handledare. Vild glädje!

Spelat fortsätter dock att halta en hel del så här i säsongsinledningen. Mycket starkt då att ta tre poäng på bortaplan trots det mot ett för dagen mycket hårt jobbande AIK. Och på sätt och vis är det väl tur att det finns saker att jobba med så här i slutet av oktober, för det är ju faktiskt inte förrän vi är framme någonstans på senvintern/vårkanten som spelet ska se som allra bäst ut.

Nu väntar alltså ett landslagsuppehåll kommande vecka så nästa match är först lördag 11 november i Nyhemshallen klockan 16.00 då Team Thorengruppen kommer på besök.