JIK

Sviten fortsatt obruten – Ny seger mot JIK

7 januari 2018 22:02
HERR

Sviten på 2300 dagar utan förlust mot Jönköpings IK står sig. Likt senaste mötet i Arenan avgörs även denna matchen i förlängning, matchhjälte denna gången Kim Ganevik som kontrade in 7-6 bollen 2.48 in i förlängningsperioden.

Mullsjö i ledningen efter första

Mullsjö inledde matchen bäst och kan ta ledningen genom Isaac Rosén som petar in en retur från Gustav Jansson i JIK-kassen. Mullsjöbekantingen Rickard Hessmer ville inte vara sämre och redan efter 1.47 sekunder senare kvitterar han till 1-1, också det på retur framför kassen. Men det var Mullsjö som tillslut skulle gå av första perioden med ledningen när David Gillek prickat in sitt första mål för kvällen i 15 matchminuten.

Utökad ledning efter 40 minuter

Mullsjö och Gillek börjar också den andra perioden bäst och kan utöka ledningen till både 3-1 och 4-1. Viktor Wibring gör sitt patenterade mål från vänsterkanten halvvägs in i matchen med en diagonal pass från Kim Ganevik. David Gillek ska fullborda sitt hattrick i i den andra perioden strax efter att JIK reducerat 15.20 genom Jesper Ekström. Innan perioden är slut hinner även Martin Glimberg skjuta in 5-3 på halvvolley.

Galen tredjeperiod

Tredje perioden börjar Adelins mannar bäst, då man går upp till likaläge efter 16.51 och kan kort därefter även ta ledningen för första gången i matchen genom Otto Weidman, 17.33. Andreas Elf tar timeout och plockar Löfdahl från kassen. 19.53 exploderar Nyhemshallen då Viktor Wibring gör sitt andra och Mullsjös sjätte för kvällen. Sudden death väntar.

Mullsjö starkast i sudden

Segrande ändå denna kvällen går åter igen Mullsjö efter att Kim Ganevik rundat JIK-försvaret och skjutet in vinstbollen för Mullsjö 2.48 in i sudden.

Nu väntar två viktiga bortamatcher, Pixbo nu på onsdag och Linköping på söndag.

Nästa hemmamatch är den 21/1 då FC Helsinborg gästar Nyhemshallen. Då har vi även GRATIS INTRÄDE så gå in och boka in plats redan idag på mullsjoais.ebiljett.nu