MUL

Stabil seger i Växjö

24 januari 2018 22:00
HERR

Mullsjö AIS reste under onsdagen 15 mil söderut för match mot smålänningarna Växjö Vipers. Matcher som många menar har derbykaraktär och som brukar bli heta bataljer. Men efter en ganska snäll och lugn match kunde Mullsjö tämligen kontrollerat åka därifrån med en 6-4 seger. – Försvarsspelet såg återigen riktigt bra ut, kommenterar assisterande tränare Johan Kihlblom.

Redan efter 15 minuter i den första perioden hade Mullsjö AIS tagit ledningen med hela 3-0 efter att Gillek, Vestlund och dagens kanske bästa spelare Isaac Rosén stått för MAIS mål i perioden. Reduceringen med 2 minuter kvar gjorde Växjös Karl-Johan Ahlroth som för övrigt stod för tre av fyra mål för hemmalaget under aftonen.

– Vi spelar väldigt fint med boll och gör det svårt för dom matchen igenom, fortsätter Kihlblom.

I andra perioden föll bara ett mål och det blev gästernas Isaac Rosén som återigen fick vittja maskorna. 4-1 till Mullsjö AIS efter två spelade perioder alltså.

Som bekant är det i den tredje perioden som innebandymatcher avgörs och även om det blev lite nerv när nyss nämnda Ahlroth reducerade först till 2-4 och sen efter Kim Ganeviks 2-5 även fick in 3-5 så kändes det hela kontrollerat från Mullsjös sida. En kontring efter drygt 15 minuter spelade och en läcker dragning från Rosén senare så hade dessutom Mullsjö AIS utökat till 6-3 och kaffepojken Rosén fick slå sig för Jobmeal-loggan på bröstet och njuta av tre poäng efter matchen.

– Vi har riktigt bra kombinationsspel framåt med en bra balans så dom inte får spelvända på oss. Det spetsat med ett riktigt bra krig bakåt gör att vi vinner matchen idag, avslutar Johan Kihlblom som också vill lyfta fram målvakten Jonathan Larssons målvaktsspelet under matchen.