HIBF

Sent segermål i tät match

27 januari 2018 22:17
HERR

En tät match som såg ut att gå till oavgjort och förlängning efter 60 minuter, men Mullsjö ville annat då Isaac Rosén skjuter in segermålet med 17 sekunder kvar av tredje perioden. – Ett förlösande mål som Isaac gör så det är riktigt skönt, säger en nöjd Kasper Hedlund efter matchen.

Första perioden slutar mållös, men inte chanslös. Flera chanser från båda lagen men bollen ville inte in bakom två storspelande målvakter. Höllviken drabbas dock av en utvisning i periodens sista sekund.

Mullsjö startar alltså andra perioden i numerärt överläge. Första målet lät inte vänta på sig värst länge när Mullsjö tar ledningen redan 1:02 genom Kasper Hedlund framspelad av Sebastian Palmqvist. Efter målet vaknar Höllviken till och både kvittering och forcerar in ett ledningsmål av Daniel Persson och en av seriens målsprutor Christoffer Andersson. Mullsjö ska kvittera innan 40 minuter är spelade, man gör det genom Rikard Eriksson som på nått sätt lyckas få in bollen bakom Höllvikens målvakt 14:11.

– En väldigt tät match, vi spelar stundtals väldigt bra men vi får inte riktigt in bollen och får aldrig övertaget på resultattavlan som vi gärna vill ha säger en nöjd Kasper Hedlund efter matchen.

Höllviken ska ytterligare en gång ta ledningen i matchen när Pontus Karlsson Martell skjuter in 2-3 bollen framspelad av Johannes Wilhelmsson 8:08 in i den tredje perioden. Höllviken fick inte glädja sig länge åt ledningen då David Gillek på klassiskt Gillek manér bågar in 3-3 bollen från sin vänsterkant.

Matchen ser sen ut att gå mot förlängning men Henrik Olofsson täcker ner ett skott från Höllviken med 25 sekunder kvar på klockan och startar en kontring tillsammans med Ganevik och Rosén. Bollen går ut till Ganevik på vänsterkanten som lägger in den mot kassen. Rosén fångar upp bollen och får till en backhand-knackadönare som smiter förbi Höllvikens målvakt och 4-3 segermålet är ett faktum.

Mullsjö kan där med gå in i landslagsuppehållet med tre nya sköna poäng på kontot.

Nästa hemmamatch är den tisdagen den 13/2 då IBK Dalen gästar Nyhemshallen. Köp din biljett redan nu på mullsjoais.ebiljett.nu