MUL

Tung uddamålsförlust i Falun

12 februari 2018 21:23
HERR

Detta vet ni redan. Men även om det är roligare att skriva efter en vinst så är det inte på grund av uddamålsförlusten vi låtit bli att rapportera om förlusten i Falun utan snarare dålig kommunikation och influensa i en märklig cocktail. Hur som helst, i lördags förlorade Mullsjö AIS säsongens kanske svåraste bortamatch i Falun med 3-2 efter att målvakt Larsson storspelat och tillsammans med laget hållit nollan i 46 minuter!

Men det blev som bekant ändå en snöplig förlust efter en match där Falun visserligen hade bollen mest men där båda lagen skapade lika många och farliga chanser sett över 60 minuter. Dalagänget vände på MAIS 1-0 ledning till 2-1 innan Jesper Kivipaasi kunde kvittera med en riktig läckerbit med drygt tre minuter kvar. När sedan endast 7 sekunder återstår av matchen får Falun skjuta igenom Mullsjö AIS från backposition och Johan Fahlström avgör matchen till fördel för IBF Falun. Styrkebesked ändå rent försvarsmässigt för Mullsjö AIS som alltså inte släppte till sådär vansinnigt mycket trots att motståndarna som vanligt matchade sin extremt skickliga förstafemma väldigt hårt. När de väl kom igen stod dessutom dagens bästa Maisare, Jonathan Larsson, i vägen på mållinjen.