Torsdag
01 Mar 1 match
Tisdag
06 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Tisdag
03 Apr 1 match
Torsdag
05 Apr 1 match
Lördag
07 Apr 1 match
Tisdag
10 Apr 1 match
Torsdag
12 Apr 1 match
Lördag
14 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Mullsjö
MUL

Elf: "Det ger oss tändvätska"

13 mars 2018 13:07
SM-SLUTSPEL 2018

Äntligen är den här. Bästa tiden på hela året för många Mullsjöbor. Grundserien har vaskat fram seriens och landets åtta bästa lag och Mullsjö AIS är ett av dom. Men är man redo? – Jag tycker absolut vi är redo. Då vi ganska tidigt hamnade i ingenmansland så har vi kunnat lägga fokus på slutspelet. Vi känns mer redo än någonsin, kommenterar huvudtränare Andreas Elf för Mullsjoais.se


Lagets motståndare i kvartsfinalserien till bäst av sju blev Göteborgslaget Pixbo som överraskade många genom att knipa en tredjeplats i serien. En motståndare som man visserligen aldrig mött i slutspel tidigare men som Elf ändå menar man har bra koll på.

– Vi visste att det stod mellan Linköping, Växjö eller Pixbo så vi var förberedda på detta. Det är ett lag som vi mött många gånger genom åren så båda lagen har väldigt bra koll på varandra. Dom vet att vi är ett lag som är riktigt jobbiga i ett slutspel och vi vet att dom har problem just i denna delen av säsongen så det känns bra för vår del, menar Elf.

Mullsjö har under säsongen, och inte minst i slutet av den, experimenterat en del med spelsystem och försvarsspel. Något som Pixbos tränare Jonas Eliasson tycks ha en bestämd uppfattning om då han under det tv-sända valet av Mullsjö som kvartsfinalmotståndare menade att Mullsjö hade svårt att hitta sin identitet och att man var ”pinsamma som backade hem och spelade 2-1-2”. Ett uttalande som det varit mycket snack kring.

– Det ger oss tändvätska vilket vi tackar för såklart och desto mer han snackar desto mer energi får vi. Så vi låter han snacka och vi fokuserar på att leverera på plan istället, kommenterar Elf sin tränarkollegas utspel.

Annars tycker Elf att det är samma punkter som vanligt som är viktigast när man går in i ett slutspel. Det handlar om att få defensiven att sitta bra, att minimera misstagen och att ha spelare som kliver fram när det gäller som mest.

– Vi har fokuserat ganska brett inför kvartsfinalen men när vi fick reda på motstånd så har vi givetvis också kollat på deras styrkor och svagheter och där gäller det att få till det taktiska spelet.

Pixbo har ofta fått höra om kvartsfinalspöket då det var många år sedan man tog sig förbi första rundan i slutspelet.

– Vi får se om dom återigen har problem när det kommer till slutspel eller om dom hittat någon annan väg att gå, säger Elf och avslutar:

– Oavsett så är det kul att det äntligen drar igång på allvar och som sagt så är hela laget otroligt redo för detta och med våra härliga supportrar i ryggen så kommer vi ge Pixbo en mycket jobbig resa!

Första matchen spelas torsdagen den 15/3 kl 18.40 i Wallenstamhallen i Mölnlycke och dit arrangeras en supporterresa för den som inte vill ta egen bil dit. Biljetter finns på pixbo.se. Första hemmamatchen för Mullsjö AIS spelas i Nyhemshallen på söndag 18/3 klockan 17.00. Vi ses naturligtvis på båda matcherna!