PIX

"Gruppen måste skapa energin på egen hand"

19 mars 2018 09:27
SM-SLUTSPEL 2018

Det blev en seger med stor marginal i match två i kvartsfinalserien mot Pixbo. Många matcher återstår men att Mullsjös ledarteam är mer nöjd med andra matchen än första råder det nog ingen tvekan om. – Vi tog initiativet i matchen och såg till att Pixbo aldrig fick chansen att spela sitt spel, vi gav aldrig deras spel något syre, kommenterar assisterande tränare Johan Kihlblom.

Mullsjö tog som sagt tag i taktpinnen direkt och ledde med hela 4-0 redan efter första perioden efter två mål av energiske Kim Ganevik, ett av hans radarpartner Isaac Rosén och ett från en av dagens bästa spelare Rickard Eriksson. Annars hade Pixbo kommit till spel med femmor som överhuvudtaget inte alls överensstämde med de man hade aviserat innan matchen.

– Det är inget man lägger någon vikt vid när man väl är inne i matchen. Vi noterade det faktiskt inte ens förrän i första periodpausen. Jag gissar att Eliasson försöker vara lurig och irritera oss men det är faktiskt inget som vi bryr oss om överhuvudtaget, kommenterar Kihlblom.

Efter två perioder hade även Nygårdh och Gillek hamnat i målprotokollet och inför tredje var alltså ställningen hela 6-0 till hemmalaget och det hela kändes från läktarhålls om ganska avgjort.

– Inför tredje fokuserade vi mycket på att inte försöka ge dom något att ta med sig hemåt utan fortsätta trumma på och ta med oss en bra känsla, fortsätter Kihlblom.

Sista perioden slutar med två mål från båda lagen och slutresultatet skrivs till 8-2. En tämligen övertygande seger således och tränare Kihlblom vill helst inte plussa någon spelare alls då alla gör en fin match men efter att fått frågan igen så väljer han ändå att berömma Rickard Eriksson och Sebastian Palmqvist lite extra. Ny match redan imorgon tisdag i ett tight slutspelsschema. Den här gången i Lisebergshallen i Göteborg och Kihlblom vet vad som krävs:

– Det viktiga blir att vara extremt noggranna i det vi gör och pumpa upp oss själva med energi. Vi får inte lika mycket gratis på bortaplan utan gruppen måste skapa energin på egen hand, avslutar han.

Matchstart 19.00 i Lisebergshallen som sagt och biljetter köps på pixbo.se på sektion F och B. Alternativet med Sportkanalen eller cmore.se är endast en sista utväg då våra blå krigare behöver din röst och stöd på läktaren. Du är med och avgör slutspelet!