MUL

Storvreta segrare i målkalaset - till slut

7 april 2018 15:20
SSL-slutspelet

Likt de två tidigare semifinalerna bjöds det på ett riktigt målkalas under lördagen mellan Storvreta och Mullsjö. Hemmalaget dominerade större delen av matchen men Mullsjö krigade sig tillbaka gång på gång. Storvreta vann till slut med 10-7 och har nu 2-1 i matcher.

Storvreta - Mullsjö 10-7 (4-3,2-2,4-2)

Mål Storvreta: Robin Nilsberth 4, Henrik Stenberg 2, Nicklas Paulsson, Alexander Rudd, Jimmie Pettersson, Niklas Winroth

Mål Mullsjö: Rikard Eriksson 2, Kim Ganevik 2, David Gillek 2, Johan Nygårdh

Storvreta var det bättre laget i den första perioden men Mullsjö krigade och gav inte upp. Hemmalagets Nicklas Paulsson öppnade målskyttet efter drygt åtta spelade minuter. Mindre än fem minuter senare stod det plötsligt 3-2 på tavlan. När Niklas Winroth åkte ut två minuter för hårt spel kunde Johan Nygårdh kvittera för gästerna. Och med dryga minuten kvar av den första perioden tog Storvreta tillbaka ledningen genom Robin Nilsberth, Jimmie Pettersson var sedan otroligt nära att utöka ledningen ytterligare för hemmalaget men bollen tog i ribban.

Mullsjö krigade sig tillbaka

Storvreta kunde etablera ett bra tryck mot Mullsjö i inledningen av den andra perioden då hemmalaget fick chansen att spela numerärt överläge i drygt en och en halv minut. Med två sekunder kvar i powerplay kunde Jimmie Pettersson göra 5-3. Kort därefter kommer även 6-3 och ett stundande numerärt överläge - igen. Men Mullsjö stod emot bra och kunde sedan reducera till 6-4, ett mål som gav gästerna momentum samtidigt som Stovretas inledande energi försvann. Det bäddade för ytterligare en reducering för Mullsjö, ett resultat som sedan stod sig perioden ut.

Robin Nilsberth öppnade den tredje perioden på strålande vis och svarade för två mål på drygt en minut - det senare i numerärt överläge. I och med Storvretas åttonde mål bytte Mullsjö målvakt och Jonathan Larsson kastades in i hetluften direkt och svarade för ett par vassa räddningar när Storvreta trummade på. När Kim Ganevik sedan gjorde sitt andra mål för dagen vände matchbilden igen och Mullsjö spelade mer kontrollerat och hemmalaget fick spela försvarsspel. David Gillek såg till att gästerna klättrade upp till ett uddamålsunderläge - igen. Efter en magnifik räddning från Viktor Klintsten vände spelet snabbt och Jesper Berggren kunde då sätta stopp för Mullsjös momentum genom att göra 9-7. Niklas Winroth kunde sedan utöka ledningen till 10-7 när Mullsjö plockat målvakten i slutskedet av matchen.

– Vi släpper för mycket, det blir mycket mål bakåt så det är skönt att kunna ta hem det. Jag tycker det är svårt att spela, de har bra avslut men vi har ju bra spelare också som gör mål, så det är bara fortsätta gnugga på, sa Viktor Klintsten till SSLPlay.