STO

Seger på övertid efter stark upphämtning

10 april 2018 22:16
SM-SLUTSPEL 2018

Underläge hela matchen, ändå vinner Mullsjö i sudden death med endast 23 sekunder kvar. Segermålet inprickat av Kasper Hedlund och därmed har vi 2-2 i matchserien. Mullsjö visade styrka matchen igenom och åt sig tillbaka gång efter gång. Ny match redan på torsdag i IFU Arena.

0-3, det var ställningen efter endast 5:37 minuter spelade av den första perioden. Men Mullsjö skulle reducera till 1-3 15.13 genom Rikard Eriksson. Ingen drömstart från Mullsjös ögon sett.

Period två börjar bättre, Isaac Rosén styr in 2-3 bollen bakom Klintsten assisterad av nyligen landslagsuttagna Kim Ganevik. Dock tar Storvreta tillbaka sin tvåmålsledning bara 14 sekunder senare genom Fredrik Lindholm. Anton Vestlund hade haft några lägen tidigare i matchen, bland annat ett ribbskott där bollen inte ville in. Han skulle få revanschera sig sex minuter in i perioden genom ett snyggt frislag där han denna gången får in bollen via just ribban. Mullsjö vinner perioden med 2-1 och ställningen efter 40 minuter är 3-4.

3:49 minuter in i period tre skulle Mullsjö för första gången kvittera, man gör det genom Rikard Eriksson som därmed gör sitt andra mål för kvällen. Passen kommer fint från Anton Vestlund. Men glädjen skulle även denna gången vara kortvarig då Storvreta inom loppet av fyra minuter både gör 4-5 och 4-6. Mullsjö tar upp jakten för att reducera och kvittera Storvretas ledning. Reduceringen kommer genom Sebastian Palmqvist som 14:24 skjuter in 5-6 bollen genom ett snabbt slaget frislag.

För att jaga kvitteringen tar tränare Andreas Elf ut Jonathan Larsson från målet och spelar med sex utespelare. Man gör det bra och bara 12 sekunder kvar av ordinarie tid kan David Gillek placera in 6-6 bollen. Resultatet står sig perioden ut och därmed väntar förlängning.

Väl där byter lagen målchanser med varandra, den ena vassare än den andra. Men med bara 23 sekunder kvar av övertidspelet prickskjuter Kasper Hedlund in segermålet och med det utjämnar semifinalserien till 2-2 i matcher.

Ny match redan på torsdag 12/4 klockan 19.00 i IFU Arena A. Mullsjö anordnar en supporterbuss till Uppsala där spelarna bjuder på bussbiljetten. Endast 100:- / person. Mer information om anmälan kommer strax upp här på hemsidan.

Nästa match i Nyhemshallen blir nu på lördag 14/4 klockan 16:00. Biljetter till den matchen släpps på mullsjoais.ebiljett.nu imorgon onsdag kl 17:00.