MUL

Eriksson matchhjälte i segern mot Linköping

29 december 2018 19:07
HERR

Tillbaka på vinnarspåret igen, 4-3 seger på bortaplan mot Linköping IBK. Rikard Eriksson matchhjälte med två mål varav det sista var segermålet assisterad av nyförvärvet Oskar Malmgren i slutet av den tredje perioden.

Mullsjö tog ledningen i första perioden genom just Rikard Eriksson när han bröt en Linköpingskontring och kunde avancera in i slottet och överlista Laakso med ett snabbt skott. Tid 06:05.

Mullsjö skulle få chansen i slutet av perioden att på straff gå ifrån till en 0-2 ledning. Dock miss av Wibring.

02:45 minuter in i den andra perioden utvisas Pelle Tarenius för slag. Men istället för en kvittering från hemmalaget är det firma Braillard, Ganevik som kontrar in 0-2 ledning för gästerna. Braillard målskytt.

Andra utvisningen i matchen drabbar även den Mullsjö, Kim Ganevik får sätta sig på botbänken. Denna gången gör inte Linköpings några misstag och gör 1-2 genom Simon Palmén, 08.30 in i perioden.

Cirka fem minuter senare hittar Palmén nätet igen och kvitterar till 2-2. Innan andra perioden är slut kommer matchens första Linköpingsutvisning.

Mullsjö startar tredje perioden i powerplay och det gör man bra, 01.30 gör Kasper Hedlund 2-3 genom en fin krosspass från Braillard. Linköping kvitterar dock ledningen knappa minuten senare genom Adam Zetterström. Likaläge igen, 3-3.

Mullsjö skulle få sista ordet i matchen. 13.10 och precis efter att Linköping klarat av ett boxplay gör Rikard Eriksson matchens sista mål snyggt framspelad av nyförvärvet Oskar Malmgren. Ledning 3-4.

Linköping kommer inte närmare och Mullsjö vinner årets sista match och är tillbaka på vinnarspåret igen.

Mullsjö vill tacka för stödet från tillresta supporters!

Nästa hemmamatch spelas i Nyhemshallen den 8 januari mot FC Helsingborg. Boka din biljett på ebiljett.mullsjoais.nu