HIBF

Stark sistaperiod fixade tre poäng

16 januari 2019 22:50
HERR

Höllviken gästade Nyhemshallen på onsdagskvällen. Efter två perioder var det likaläge men hemmalaget växlade upp i sista perioden och gick ifrån och vann med 9-4. Vinsten innebar avancemang till tredjeplatsen tabellen.

Publiken hann knappt sätta sig innan det stod 1-1 på resultattavlan. Vestlund hittade nätet efter endast nio sekunder. Men Höllviken ville inte vara sämre och kvitterade efter 27 sekunder. Höllviken höll sedan i taktpinnen och vann den första perioden med 4-2 efter mål i boxplay i slutet.

Andra perioden höjde sig hemmalaget och kunde reducera till 4-3 efter fint jobb av Gustav Svensson som bröt sig in från kanten och prickar in bollen i mål. 7.41 kommer kvitteringen genom en frislagsvariant där Jesper Kivipaasi är sist på bollen. Höllviken tar ledningen igen efter dryga 11 minuter innan Johan Nygårdh kan jämna ut resultatet igen. 5-5 inför sista perioden.

I sista perioden lägger Mullsjö i en till växel och inom de första 8 minutrarna har man gått upp till en 8-5 ledning genom mål av Ganevik, Nygårdh och Braillard. Spiken i kistan kommer när Rikard Eriksson sätter 9-5 i öppen kasse 18:36.

Med denna segern innebär det att Mullsjö tar ett kliv upp i tabellen och placerar sig nu på en fin tredjeplats efter 19 spelade matcher.

Nu väntar derby mot Jönköping på söndag innan man vänder hem igen för hemmamatch redan på tisdag den 22. Då gästar Kalmarsund Nyhem, matchstart 19:15.