MUL

Derbyseger!

20 januari 2019 20:10
HERR

På söndagskvällen bjöds det på derby i Jönköping. Mullsjö inledde matchen starkast, andra perioden blev jämn. Men efter en stark tredjeperiod kunde gästerna gå ifrån och vinna derbyt med 3-6. Två mål av både Palmqvist och Hedlund.

Första perioden styrde Mullsjö från början till slut, man skapade lägen och styrde tempot. Men perioden slutade bara 0-1 till gästerna. Sebastian Palmqvist framför JIK's mål styrde galant in passningen från Dagman.

I andra perioden fick Jönköping powerplay efter 3:17 när Rikard Eriksson utvisas. I efterföljande powerplay kvitterar hemmalaget genom Glimberg. Dryga minuten senare går JIK upp i ledningen genom Hessmer.

En perioden som sönderblåst av utvisningar och 8:30 in i perioden får Mullsjö chansen i powerplay och det utnyttjar gästerna då Palmqvist gör sitt andra mål för dagen efter fint spel. Hemmalaget går än en gång upp i ledning genom Joel Wadsten innan Mullsjö och Kasper Hedlund kvitterar i ytterligare ett powerplay innan andra perioden är slut.

Tredjeperioden blev Mullsjös rakt igenom och inleds av en fin inbrytning av Braillard som ger gästerna ledningen till 3-4 efter 2:18. Dryga fem minuter senare utökas ledningen genom Hedlund som gör sitt andra mål för dagen. Kim Ganevik sätter spiken i kistan då han sätter slutresultatet 3-6 i öppen kasse 16:54.

Med segern befäster vi tredjeplatsen i serien med bara tre poäng upp till andraplatsen och fyra poäng ner till fjärdeplatsen.

Nu väntar en hemmamatch mot FBC Kalmarsund redan på tisdag. Köp din biljett redan nu på mullsjoais.ebiljett.nu