HIBF

Andra raka vinsten efter målrik tillställning

27 oktober 2019 10:54
HERR

På lördagseftermiddagen besökte Höllviken Nyhemshallen för omgång 10 i Svenska superligan. Det skulle bli en målrik match och likt matchen mot Kalmarsund gick hemmalaget upp i ledning direkt i första perioden. Ett övertag man höll matchen ut trots en stark upphämtning av Höllviken i andra och tredje perioden.

Likt matchen mot Kalmarsund gjorde Mullsjö åter igen fem mål i den första perioden även mot Höllviken, tre av dem inom de första fem minutrarna. Höllviken reducerade till 3-1 genom Daniel Persson innan Jan Zaugg utökade ledningen två gånger om till 5-1 innan första perioden är slut.

Andra perioden blir desto jämnare. Höllviken gör 5-2 genom en fin kontring efter bara 46 sekunder. 6-2 kommer genom en fin frispelning från Knuthas till Ganevik som fint sätter bollen i mål. I powerplay i mitten av perioden utökar Rikard Eriksson ledningen till 7-2 innan Höllviken reducerar två gånger om och vinner där med perioden med 3-2.

Höllviken skulle jaga vidare i tredje perioden och gå upp till bara ett måls underläge efter 6.33 in i perioden. Joel Dagman ville annat och avancerar upp från sin backposition och skjuter in 8-6 målet. Jan Zaugg ska göra sitt fjärde mål för kvällen genom att sno bollen från Höllvikenbacken. Pelle Tarenius skulle avsluta målkavalkaden med två mål och fastställa slutresultatet till 11-6 och därmed säkra andra raka vinsten.

Näst på tur är bortamatch mot nykomlingen Warberg, EFT landslagsuppehåll och sen ytterligare en bortamatch mot FC Helsingborg innan man vänder hem till Nyhemshallen igen den 19/11 då Växjö gästar.