Onsdag
11 Dec 1 match
Söndag
15 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Mullsjö
MUL

Tung förlust på Gotland

13 februari 2020 07:47
HERR

Mullsjö AIS åkte på ett tungt nederlag borta mot Visby IBK under onsdagskvällen. MAIS tappade en tvåmålsledning med fem minuter kvar och förlorade sedan efter 31 sekunders spel i förlängningen. Slutresultatet skrevs till 6-5 i nykomlingarnas favör efter periodsiffrorna 0-2, 3-2, 2-1, 1-0 inför 1243 åskådare i ICA Maxi Arena.


Första perioden började i ett högt tempo men med ett hafsigt spel där båda lagen skapade en hel del ganska bra lägen framförallt på kontring. Men ju längre perioden gick fick Mullsjö mer och mer kontroll på händelserna och kunde även gå till pausvila med en 2-0 ledning.

Den andra perioden var sedan under lång tid mållös innan gotlänningarna kunde vända på matchen genom att göra tre raka mål på under fem minuter. Ett mål i powerplay, ett backskott och ett på straff. Men efter det vaknade MAIS till något igen och vände på resultatet en gång till i slutskedet genom två snabba mål.

När sedan Joel Dagman i början av den tredje perioden utökade ledningen till 5-3 genom en snygg genombrytning och avslut i slottet så kändes det länge som om att segern var inom räckhåll. Inte främst för att det egna spelet var särskilt lysande utan mer för att Visby inte mäktade med att skapa särskilt farliga lägen. Men så med cirka fem minuter kvar fick de in en reducering efter ett direktskott på halvdistans och av bara farten och energin det gav spelarna och hemmapubliken så kvitterade de även bara dryga minuten senare.

Förlängningen hann sedan knappt starta innan Visbys bästa målskytt under säsongen Tommy Bohlin avgjorde med sitt tredje mål för kvällen. Han säkrade därmed två mycket viktiga poäng för sitt lag i kampen om nytt SSL-kontrakt säsongen 20/21.

Och utan att ta ifrån något av Visbys prestation så får man säga att MAIS slarvade bort chansen att återigen ta sig upp på den viktiga fjärdeplatsen i tabellen. Och marginalerna ner till slutspelsstrecket minskade också eftersom Linköping, Växjö och Dalen alla tre vann sina matcher samtidigt under kvällen.

Målskyttar i Mullsjö: Jan Zaugg 2, Johan Nygårdh, Tim Braillard, Joel Dagman

Hela matchstatistiken hittar du här

Nu på tisdag den 18/2 kl.19.15 blir det chans till revansch i Nyhemshallen. Då kommer nämligen säsongens stora positiva överraskning Pixbo Wallenstam på besök.

Biljetter köper du på denna länk.