TVA

Tung förlust i Nyhemshallen - hemmasviten bruten

25 november 2019 09:05
DAM

Mullsjö visste vad som krävdes för att plocka poäng hemma mot ett spelskickligt Tvåstad. Trots en stark upphämtning i andra perioden räckte inte hemmalaget till och förlorade tillslut med 4-6. Därmed är segersviten bruten.

-De är effektiva i sina avslut medan vi inte är det, konstaterar en märkbart besviken Anette Westman efter matchen.

Tvåstadsspöket lever vidare för Mullsjö. Mullsjö tog sitt första poäng hemma mot Tvåstad förra säsongen, den första sedan lagen möttes allra första gången och hemmalaget visste vad som krävdes för att upprepa bedriften men under fredagen räckte inte hemmalaget till och den fina segersviten är bruten.

-Besvikelsen har varit stor. Jag tycker inte att Tvåstad är värda att vinna mot oss. Men de är effektiva i sina avslut medan vi inte är det. Det är ju trots allt målen som räknas, konstaterar Westman.

Sen reducering

Gästerna visade prov på sin effektivitet och kunde dra ifrån till 0-2 efter drygt halva första perioden spelad, först genom Rebeca Lööf och därefter kunde Nathalie Kvist Höglander hitta nätmaskorna bakom Linda Westlund. 12.25 in i perioden drog Tilda Härnborg på sig 2 minuter för Otillåten trängning men hemmalaget stod emot. Mullsjö saknade inte chanser och med drygt 2 minuter kvar av perioden fick hemmalaget chansen med en man mer på banan. Mira Petersen hittade fram till Ida Johansson som kunde sätta reduceringen med 17 sekunder kvar.

Bra utdelning i powerplay

Andra perioden var knappt 10 minuter gammal när Tvåstad kunde rycka ifrån, först till 1-3 och sedan också till 1-4, inom loppet av bara 34 sekunder. Mullsjö fortsatte att skapa chanser framåt och efter 13.50 gav det äntligen utdelning när Mira Petersen hittade fram till Maja Petersen som kunde trycka dit 2-4. Med drygt 5 minuter kvar av mittakten drog Tvåstads Nathalie Kvist Höglander på sig 2 minuter för slag. Emma Erlandsson tog tillvara på chansen när Ida Johansson hittade fram med passningen och Mullsjö kunde reducera till 3-4. Två minuter senare fick hemmalaget en ny möjlighet i powerplay när Annie Bratt drog på sig 2 minuter för Otillåten trängning. Alva Härnborg hittade fram med en diagonalpass över till Emma Erlandsson på bortre, som kunde stänka dit kvitteringen.

"Uppställt försvar som bitvis blir lite rörigt"

I tredje perioden skapade båda lagen en hel del målchanser men det var Tvåstad som kunde återta kommandot efter drygt 7.30 spelade minuter, denna gång genom Julia Lid-Nilsson. Två minuter senare skulle hemmalaget återigen få chansen i powerplay, fjärde för kvällen, men denna gång lyckades hemmalaget inte överlista Tvåstadsmålvakten. Istället var det gästerna som, efter 14.24, kunde dryga ut sin ledning till 4-6 genom Negjimije Beka, assisterad av Frida Öberg. Ett resultat som stod sig matchen ut.

-Det vi tar med oss från matchen är spelet i första perioden då jag tycker att vi borde sätta ett par kassar. Sedan styrkan i andra där vi vänder 1-4 underläge till 4-4, vi ger inte upp. Så roligt att vi får utdelning i PP.

Halna väntar på bortaplan

Nu gäller det för Mullsjö att ladda om. Redan på lördag får laget chans att revanschera sig då man åker till Töreboda för match mot BK Halna.

-Där vi tappar i matchen mot Tvåstad är i uppställt försvar som bitvis blir lite rörigt. Vi blir väldigt bolltittande. Det är något som vi ska jobba på under veckan. Vi måste börja lita på varandra, avslutar Westman.