Söndag
13 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Onsdag
23 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 2 matcher
Tisdag
19 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Torsdag
28 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Idag 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Söndag
15 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Hemma
Sandared
SAND
Borta
Mullsjö Dam
MULD

"Första nollan i Mullsjötröjan känns väldigt bra"

18 november 2019 15:06
DAM

Mullsjö hade bra koll på Sandared inför söndagens match och visste att det skulle bli tufft i närkamperna och att de skulle väga lätt i duellerna. Gästernas gameplan var enkel - att spela bollen snabbt och höja upp tempot.

-Vi har i stora delar av matchen högt bolltempo och vi hjälpte varandra över hela planen, säger nyförvärvet Linda Westlund som på söndagen fick hålla sin första nolla i Mullsjötröjan.


Det var egenligen aldrig något snack om saken vem som var det bättre laget på plan. Matchen var endast 3 minuter gammal när Mullsjö kunde ta kommandot i matchen genom Alva Härnborg. Därefter var det tredjefemman som skulle få skriva in sig i målprotokollet. Ella Friberg hittade fram till Hannah Elf som från backplats kunde sätta dit 0-2 bakom en skymd Frida Roos i målet. Fem minuter senare kunde Ebba Åkerlund styra in 0-3, assisterad av Maja Wikenmark. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Grinig mittperiod

I mittakten skulle det mesta handla om domarna. Mullsjö åkte på två tveksamma utvisningar men det var ändå gästerna som var hetast, trots en man mindre på banan, och var ytterst nära att utöka till 0-4 i boxplay.

-I andra perioden börjar både vi, och även publiken, tröttna på Sandareds fula spel och vi lägger mycket energi på felaktiga domslut. Det enda som är godkänt i mittenperioden är vårat boxplay. Synd bara att vi inte satte något boxmål, säger tränare Anette Westman.

Mullsjö hade som sagt de vassaste chanserna att öka på sin ledning men andra perioden förblev mållös efter att Roos storspelat i Sandaredsmålet.

"Första nollan i Mullsjötröjan känns väldigt bra"

Tredje perioden började på bästa tänkbara sätt. 37 sekunder tog det för Mira Petersen att hitta fram till Louise Johansson som kunde dryga ut ledningen till 0-4.

-I tredje går vi ut och spelar så som vi pratat om i omklädningsrummet och vi får direkt utdelning och fokus ligger helt rätt, säger Anette.

9 minuter senare kunde Johansson även trycka dit 0-7, sitt andra för kvällen, efter att ha denna gång blivit framspelad av Maja Petersen. Dessförinnan hade även Mira Petersen och Tilda Härnborg skrivit in sig i målprotokollet. Och det var den sistnämnda som också avslutade målskyttet när hon, med 10 sekunder kvar, blev framspelad av systern Alva Härnborg. Slutresultatet skrevs till 0-8 och det är ett glatt nyförvärv som fick hålla sin första nolla i den blå tröjan.

-Det var en riktigt bra match från hela laget. Vi har i stora delar av matchen högt bolltempo och vi hjälpte varandra över hela planen. För egen del är det alltid skönt att få göra en bra och stabil match. Att dessutom få hålla första nollan i Mullsjötröjan känns väldigt bra, säger Westlund som trivs bra i sin nya klubb, efter att ha lämnat hemstaden Gävle för spel i Mullsjö.

-Det känns väldigt bra. Jag har kommit in bra i laget, tjejerna och ledarna har välkomnat mig bra. Vi spelar riktigt bra innebandy och har en go stämning i laget.

Ny match väntar mot Tvåstad

På fredag väntar en ny tuff match då Tvåstad KIK kommer på besök till Nyhemshallen.

-Nu måste vi ladda om för en grymt bra träningsvecka för att sedan ta emot Tvåstad hemma, avslutar Westlund.

Matchen startar 19.15. Passa på att njuta av en nygrillad hamburgare före matchen eller i periodpauserna.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Tilda Härnborg x 2, Louise Johansson x 2, Mira Petersen, Alva Härnborg, Ebba Åkerlund, Hannah Elf