Söndag
13 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Onsdag
23 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 2 matcher
Tisdag
19 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Torsdag
28 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Idag 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Söndag
15 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Hemma
Halna
HAL
Borta
Mullsjö Dam
MULD

Segern satt långt inne för slarvigt Mullsjö

2 december 2019 15:29
DAM

Efter den blytunga förlusten hemma mot Tvåstad var det ett rejält revanschsuget Mullsjö som åkte till Töreboda på lördagen. Planen - BK Halna skulle få sota för hemmadebaclet. Det blev dock inte riktigt som gästerna hade tänkt sig men trots en rörig insats kunde man tillslut vända hem med 3 sköna poäng.

-Dagens match går inte till historien men vi får inte glömma att vi tar tre poäng och det är det som räknas i slutändan, säger tränare Anette Westman efter matchen.


En skada har hållit henne borta från spel sedan i somras. I lördags gjorde centern Tova Svensson efterlängtad comeback på innebandyplanen och skrev in sig i poängprotokollet direkt.

-Det känns extremt kul att äntligen vara tillbaka. För egen del kändes det bra men jag behöver någon mer match för att komma in i det igen, säger Tranemofostrade Tova Svensson.

Det var just nämnda Svensson som låg bakom att gästerna kunde ta ledningen med 0-1 i första perioden, efter att ha spelat fram Maja Petersen.

Tidig kvittering

Andra perioden var blott 18 sekunder gammal när hemmalaget kunde kvittera till 1-1 genom Mathilda Rundgren. Drygt 3 minuter senare höll sig Ebba Åkerlund framme och kunde återigen ge gästerna ledning i matchen, assisterad av Tilda Härnborg. Glädjen varade dock inte särskilt länge. Med 09.28 på klockan kunde Halna kvittera för andra gången i matchen, denna gång signerat Moa Hassléus. 2-2 stod sig perioden ut.

-Vi är det spelande laget på banan men har svårt att förvalta våra lägen. De får köra enmansrace rätt igenom vårt försvar, säger tränare Anette Westman.

"Slarvigt och rörigt helt i onödan"

I tredje perioden la gästerna i en högre växel vilket gav utdelning. Efter 8.09 spelade i tredje perioden hittade Tilda Härnborg fram till systern Alva Härnborg som kunde sätta 2-3 till gästerna och hon noterades därmed för sitt sjätte mål för säsongen. Halna begärde timeout i hopp om att hitta ett sätt att komma igenom Mullsjöförsvaret men effekten uteblev. Istället var det Mullsjö som kunde dryga ut ledningen till 2-4 genom Julia Nalbin, framspelad av kapten Mira Petersen. Ett resultat som stod sig perioden ut. Gästerna kunde därmed vända hem till Mullsjö med 3 nya poäng på kontot.

-Matchen var väl inte en av våra bäst genomförda. Mycket Hawaii-spel och det kändes inte som att vi fick till det spel vi önskar. Mycket småfel och slarv, avslutar Svensson.

Anette Westman kunde inte annat än att hålla med sin comebackande center.

-Dagens match går inte till historien men vi får inte glömma att vi tar tre poäng och det är det som räknas i slutändan. Det är en rörig match där många av oss inte riktigt kommer upp i nivå, lite slarvigt och rörigt helt i onödan.

Nu väntar en matchledig helg innan det är dags för ett stekhett derby borta mot Fagerhult Habo den 15 december.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Maja Petersen, Ebba Åkerlund, Alva Härnborg, Julia Nalbin

Målskyttar Halna: Mathilda Rundgren, Moa Hassléus