Måndag
05 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Måndag
12 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Lördag
07 Aug 1 match
Fredag
13 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Torsdag
16 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Hemma
Fagerhult Habo
FHIB
Borta
Mullsjö Dam
MULD

Mullsjö förnedrat i bortaderbyt - backklippan skadad

16 december 2019 13:08
DAM

Det som förväntades bli en het, jämn drabbning i returderbyt, slutade med total kollaps och ett tungt avbräck när backklippan klev av skadad.

-Försvaret var det sämsta på hela säsongen. Det känns rörigt och osynkat, konstaterar en besviken Anette Westman efter matchen.


Mullsjö visste att det var en tuff uppgift som väntade på bortaplan mot regerande seriesegrarna. Det förväntades bli en jämn match med mycket känslor, precis som det ska vara när två rivaler möts, men derbyt kom av sig. Rebecca Stjärnklint kunde visserligen överlista Sara Anteryds straff efter drygt 2 minuter spelade. Dock skulle det endast dröja 40 sekunder innan hemmalagets Klara Brandt kunde ge hemmalaget ledningen, assisterad av just Anteryd. Därefter skulle det mesta handla om Fagerhult. Även 2-0 kom innan Mullsjö kunde reducera genom Tilda Härnborg. Hemmalaget fortsatte att trumma på och kunde sätta både 3-1 och 4-1.

Tungt avbräck på backsidan

I slutet av första perioden drabbades Mullsjö av ett tungt avbräck när backen Ida Johansson hamnade illa i en sargduell. Johansson blev liggandes och bars senare ut med en befarad korsbandsskada. Fagerhult kunde sedan gå till pausvila med 5-1 på tavlan.

Starkare och bättre i alla situationer

Inför andra perioden valde Mullsjö att byta målvakt i hopp om att väcka laget. Gästerna kunde visserligen reducera tidigt till 5-2 genom ett backhandsskott från Mira Petersen och trots ett par vassa lägen till ytterligare reducering, kunde gästerna inte överlista Jennie Söderberg i Fagerhultsmålet. Hemmalaget var starkare och bättre i alla situationer på banan och hade inga större problem att dribbla sig igenom Mullsjös försvar. Fagerhult gav sig själva en komfortabel ledning med 10-3 inför den avslutande perioden.

Härnborgs hattrick hamnade i kulisserna

I paus pratade gästerna om att gå in och avsluta matchen snyggt och vinna perioden men tredje perioden hann bara bli 26 sekunder gammal innan Sara Anteryd kunde sätta dit sitt femte mål för kvällen. Vid ställning 13-3 höll sig Tilda Härnborg återigen framme och gjorde sitt tredje mål. En klen tröst för gästerna och ett hattrick som hamnade i skymundan när Fagerhult tillslut kunde vinna årets sista match med 15-4.

-Idag vinner Fagerhult rättvist men med onödigt stora siffror. Idag gör vi dem bättre än vad de är. Försvaret var det sämsta på hela säsongen. Något jag tycker vi gjort väldigt bra tidigare under säsongen. Jag vet inte vad det är men det känns rörigt och osynkat, säger tränare Anette Westman.

Nu väntar juluppehåll innan det är dags för Mullsjö att ta emot tabelltvåan Fristad hemma i Nyhemshallen den 11 januari.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Tilda Härnborg x 3, Mira Petersen

Målskyttar Fagerhult: Sara Anteryd x 5, Amanda Ingvarsson x 3, Klara Brandt x 2, Emelie Emilsson, Hanna Moschos, Elsa Haraldsson, Lilly Djurberg, Kajsa Blom