Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult Habo
FAG
Borta
Mullsjö Dam
MULD

Mullsjö förnedrat i bortaderbyt - backklippan skadad

16 december 2019 13:08
DAM

Det som förväntades bli en het, jämn drabbning i returderbyt, slutade med total kollaps och ett tungt avbräck när backklippan klev av skadad.

-Försvaret var det sämsta på hela säsongen. Det känns rörigt och osynkat, konstaterar en besviken Anette Westman efter matchen.


Mullsjö visste att det var en tuff uppgift som väntade på bortaplan mot regerande seriesegrarna. Det förväntades bli en jämn match med mycket känslor, precis som det ska vara när två rivaler möts, men derbyt kom av sig. Rebecca Stjärnklint kunde visserligen överlista Sara Anteryds straff efter drygt 2 minuter spelade. Dock skulle det endast dröja 40 sekunder innan hemmalagets Klara Brandt kunde ge hemmalaget ledningen, assisterad av just Anteryd. Därefter skulle det mesta handla om Fagerhult. Även 2-0 kom innan Mullsjö kunde reducera genom Tilda Härnborg. Hemmalaget fortsatte att trumma på och kunde sätta både 3-1 och 4-1.

Tungt avbräck på backsidan

I slutet av första perioden drabbades Mullsjö av ett tungt avbräck när backen Ida Johansson hamnade illa i en sargduell. Johansson blev liggandes och bars senare ut med en befarad korsbandsskada. Fagerhult kunde sedan gå till pausvila med 5-1 på tavlan.

Starkare och bättre i alla situationer

Inför andra perioden valde Mullsjö att byta målvakt i hopp om att väcka laget. Gästerna kunde visserligen reducera tidigt till 5-2 genom ett backhandsskott från Mira Petersen och trots ett par vassa lägen till ytterligare reducering, kunde gästerna inte överlista Jennie Söderberg i Fagerhultsmålet. Hemmalaget var starkare och bättre i alla situationer på banan och hade inga större problem att dribbla sig igenom Mullsjös försvar. Fagerhult gav sig själva en komfortabel ledning med 10-3 inför den avslutande perioden.

Härnborgs hattrick hamnade i kulisserna

I paus pratade gästerna om att gå in och avsluta matchen snyggt och vinna perioden men tredje perioden hann bara bli 26 sekunder gammal innan Sara Anteryd kunde sätta dit sitt femte mål för kvällen. Vid ställning 13-3 höll sig Tilda Härnborg återigen framme och gjorde sitt tredje mål. En klen tröst för gästerna och ett hattrick som hamnade i skymundan när Fagerhult tillslut kunde vinna årets sista match med 15-4.

-Idag vinner Fagerhult rättvist men med onödigt stora siffror. Idag gör vi dem bättre än vad de är. Försvaret var det sämsta på hela säsongen. Något jag tycker vi gjort väldigt bra tidigare under säsongen. Jag vet inte vad det är men det känns rörigt och osynkat, säger tränare Anette Westman.

Nu väntar juluppehåll innan det är dags för Mullsjö att ta emot tabelltvåan Fristad hemma i Nyhemshallen den 11 januari.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Tilda Härnborg x 3, Mira Petersen

Målskyttar Fagerhult: Sara Anteryd x 5, Amanda Ingvarsson x 3, Klara Brandt x 2, Emelie Emilsson, Hanna Moschos, Elsa Haraldsson, Lilly Djurberg, Kajsa Blom