Fredag
23 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Hemma
Fagerhult Habo
FHIB
Borta
Mullsjö Dam
MULD

Mullsjö förnedrat i bortaderbyt - backklippan skadad

16 december 2019 13:08
DAM

Det som förväntades bli en het, jämn drabbning i returderbyt, slutade med total kollaps och ett tungt avbräck när backklippan klev av skadad.

-Försvaret var det sämsta på hela säsongen. Det känns rörigt och osynkat, konstaterar en besviken Anette Westman efter matchen.


Mullsjö visste att det var en tuff uppgift som väntade på bortaplan mot regerande seriesegrarna. Det förväntades bli en jämn match med mycket känslor, precis som det ska vara när två rivaler möts, men derbyt kom av sig. Rebecca Stjärnklint kunde visserligen överlista Sara Anteryds straff efter drygt 2 minuter spelade. Dock skulle det endast dröja 40 sekunder innan hemmalagets Klara Brandt kunde ge hemmalaget ledningen, assisterad av just Anteryd. Därefter skulle det mesta handla om Fagerhult. Även 2-0 kom innan Mullsjö kunde reducera genom Tilda Härnborg. Hemmalaget fortsatte att trumma på och kunde sätta både 3-1 och 4-1.

Tungt avbräck på backsidan

I slutet av första perioden drabbades Mullsjö av ett tungt avbräck när backen Ida Johansson hamnade illa i en sargduell. Johansson blev liggandes och bars senare ut med en befarad korsbandsskada. Fagerhult kunde sedan gå till pausvila med 5-1 på tavlan.

Starkare och bättre i alla situationer

Inför andra perioden valde Mullsjö att byta målvakt i hopp om att väcka laget. Gästerna kunde visserligen reducera tidigt till 5-2 genom ett backhandsskott från Mira Petersen och trots ett par vassa lägen till ytterligare reducering, kunde gästerna inte överlista Jennie Söderberg i Fagerhultsmålet. Hemmalaget var starkare och bättre i alla situationer på banan och hade inga större problem att dribbla sig igenom Mullsjös försvar. Fagerhult gav sig själva en komfortabel ledning med 10-3 inför den avslutande perioden.

Härnborgs hattrick hamnade i kulisserna

I paus pratade gästerna om att gå in och avsluta matchen snyggt och vinna perioden men tredje perioden hann bara bli 26 sekunder gammal innan Sara Anteryd kunde sätta dit sitt femte mål för kvällen. Vid ställning 13-3 höll sig Tilda Härnborg återigen framme och gjorde sitt tredje mål. En klen tröst för gästerna och ett hattrick som hamnade i skymundan när Fagerhult tillslut kunde vinna årets sista match med 15-4.

-Idag vinner Fagerhult rättvist men med onödigt stora siffror. Idag gör vi dem bättre än vad de är. Försvaret var det sämsta på hela säsongen. Något jag tycker vi gjort väldigt bra tidigare under säsongen. Jag vet inte vad det är men det känns rörigt och osynkat, säger tränare Anette Westman.

Nu väntar juluppehåll innan det är dags för Mullsjö att ta emot tabelltvåan Fristad hemma i Nyhemshallen den 11 januari.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Tilda Härnborg x 3, Mira Petersen

Målskyttar Fagerhult: Sara Anteryd x 5, Amanda Ingvarsson x 3, Klara Brandt x 2, Emelie Emilsson, Hanna Moschos, Elsa Haraldsson, Lilly Djurberg, Kajsa Blom