Måndag
05 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Måndag
12 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Lördag
07 Aug 1 match
Fredag
13 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Torsdag
16 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Hemma
Mullsjö Dam
MULD
Borta
Fristad
FRI

Mullsjö skakade serietvåan men föll efter tajt match

13 januari 2020 13:33
DAM

På lördagen var det återigen dags för match i Nyhemshallen. För motståndet stod senaste årens topplag Fristad. Ett Fristad som Mullsjö historiskt sett haft det tufft mot men hemmalaget har skakat serietvåan rejält den här säsongen. Under lördagen skrevs siffrorna till 1-3 tillslut efter en jämn kamp i 60 minuter.


Det var ett revanschsuget Mullsjö som kom till årets första match hemma mot Fristad. Senast lagen möttes, i september, var det Fristad som drog längsta strået när de med blott 35 sekunder kvar kunde sätta avgörande 4-3.

På lördagen var det återigen dags för de båda lagen att göra upp om poängen. Mullsjö visste att det var en tuff uppgift som väntade på hemmaplan mot senaste årens topplag i division 1. Hemmalaget skakade gästerna ordentligt men föll tillslut med 1-3.

Straffräddning av Stjärnklint, då kunde Mullsjö istället kvittera

Första målet skulle inte komma förrän efter 12.31 spelade in i första perioden när gästernas Sara Claesson hittade nätmaskorna bakom Rebecca Stjärnklint. Fyra minuter senare tilldömdes Fristad en straff men Stjärnklint stod för en högklassig räddning. Istället för 0-2 på tavlan kunde Mullsjö senare kvittera till 1-1 efter att Emilia Larsson hittat fram med passningen till backen Annie Friberg.

Ingen utdelning med en man mer på banan

Andra perioden skulle bli lika jämn som den första. Båda lagen bjöd upp till vassa målchanser men två starkt defensiva lag kunde täppa igen bakåt. Mullsjö fick en gyllene chans att ta ledningen för första gången i matchen när Fristads Louise Andersson åkte ut 2 minuter för slag. Hemmalaget lyckades dock inte överlista Fristads försvar och andra perioden förblev mållös.

-Försvaret fungerade ofta klockrent och vi kunde gå på snabba spelvändningar där vi skapar många farliga målchanser, säger tränare Anette Westman efter matchen.

Fristad kunde dra ifrån

Efter 6.25 spelade av den tredje perioden kunde gästerna återigen ta ledningen i matchen. Denna gång genom Emmy Ryhd som hittade in med bollen bakom en storspelande Stjärnklint i Mullsjö-målet. Mullsjö satsade framåt för ytterligare en kvittering och med drygt halva perioden kvar att spela begärde hemmalaget timeout. Det gav dock ingen utdelning och istället var det Fristad som kunde fastställa slutresultatet till 1-3 genom Jessica Ljungqvist, efter 14.27.

-Idag kan vi kliva av planen med huvudet högt, trots att vi förlorar. En fantastisk laginsats gör att vi än en gång spelar jämt med Fristad, avslutar Westman.

Nu handlar det för Mullsjö att ladda om. Ny match väntar redan på fredag när Fröjered kommer på besök till Nyhemshallen. Den matchen startar 19.15.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Annie Friberg

Målskyttar Fristad: Sara Claesson, Emmy Ryhd, Jessica Ljungqvist