Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Mullsjö
MUL

Inför med #10 Liljegrahn

13 november 2020 06:03
Herr

Oscar Liljegrahn gör som de allra flesta i laget sin allra första SSL säsong.


Oscar gjorde sina första A-lags matcher I FHIB i allsvenskan redan säsongen 13/14. Efter tre säsonger tog han en runda i Östra SK och sen IBK Lockerud för att komma åter inför förra säsongen. Som center får Oscar nu tampas med betydligt namnkunnigare spelare än tidigare. Vi gjorde ställde lite frågor inför..

Tjena, läget? -Det är bra tack!

Har ni analyserat senaste smällen mot Pixbo? -Nja, efter en sån match finns det inte så mycket att analysera i spelet egentligen. Vi har väl pratat om hur vi ska agera för att minska risken att sådana matcher uppstår, men vi är medvetna om att risken finns att det blir så ibland.

6 matcher , 4 poäng. Ligger det i fas med den målsättning ni har? -Vi har ju för tillfället tre lag bakom oss och så länge vi har det är det ju bra såklart. Men det är långt ifrån över så det är bara att fortsätta kriga.

Hur stor är skillnaden mellan allsvenskan och SSL, tycker du? -Skillnaden finns såklart men jag trodde kanske den skulle vara ännu större. Den stora delen är väl att den individuella nivån är högre vilket bidrar till att misstag straffas hårdare exempelvis.

Vem i laget har acklimatiserat sig bäst i det högre tempot? -Om jag ska va helt ärligt så tror jag inte tempot har varit något större problem för någon utav oss. Vi har tränat i en och en halv säsong nu i riktigt högt tempo och det har hjälp oss under matcherna i SSL.

Derby mot "ärkerivalen" Mullsjö. Hur skoj ska det bli? -Det ska bli riktigt kul såklart men det går ju inte sticka under stolen med att det hade varit väldigt mycket roligare med folk på läktaren. Vi får försöka få upp energin på egen hand och ha så kul som det bara går!

Vad krävs för att få "bortalaget" på fall? -100% fokus och slit, det är det som tagit oss hit och ska vi vidare är det det som kommer att ta oss dit.

Ingen publik, är det svårare att tända till? -Bra fråga, nu har man faktiskt vant sig lite vid att spela inför tomma läktare. Men jag tror absolut det påverkar i vissa situationer under matchen men vi försöker bidra med så mycket energi vi kan till varandra inom laget.

Sätter du din först SSL kasse i kväll? -Kanske en ännu bättre fråga! Det känns väl som att det är dags snart med tanke på att till och med Lif har gjort 2. Vinner vi matchen så kan jag dock vänta med det! 😀

Tack, Oscar och lycka till!

Det har ju varit några seriederbyn genom årens lopp. Det allra första i Div 1, säsongen 06/07, minns man ju med ett leende. Seger med 6-3 inför 828 åskådare i gamla Idrottshuset i Jönköping. Den publiksiffran hade nog rykt all världens väg vid normala förhållande. Vi får dock hoppas att resultatet kan stå sig.! Förutsättningarna är ju lite annorlunda denna gång. Mullsjö med 10 SSL säsonger i ryggen bär ett tungt favoritskap. Derby är dock derby och då kan det mesta hända. Sen är det ju fredag den 13:e, vad det nu kan innebära.?

På spelarsidan är det Ulrik Weidman som fortfarande är skadad och Johan Ringqvist som är avstängd. I övrigt är truppen hel och kry!

Kl 19:30 drar matchen igång. Matchen ser du på https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-fagerhult-habo-ibk-mullsjo-ais-7wn8u3 Prenumererar du på JP så kan du se matchen gratis där.