MUL

Dalen och Växjö vann och kvitterade serierna

21 mars 2021 19:05
SSL Herr

Offensiva spetsspelarna Christoffer Andersson och Tommy Bolin stod i centrum när Dalen och Växjö kvitterade kvartsfinalserierna mot Mullsjö respektive Storvreta.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Dalen - Mullsjö 8-4 (2-1, 3-1, 3-2)

Mål Dalen: Christoffer Andersson 2, Mattias Ljunggren, Albin Carlsten, Linus Holmgren, Daniel Sonidsson, Johan Larsson, Ketil Kronberg

Mål Mullsjö: Anton Hedin, Pelle Tarenius, Jan Zaugg, Sebastian Palmqvist

Rubrikerna

– Det är utjämnat till 1-1 i kvartsfinalserien mellan Dalen och Mullsjö efter att Umeå-laget vunnit match två med 8-4 på hemmaplan.

– Dalen gjorde ett ryck i den andra perioden där laget matade in tre raka mål på fem minuter och gick upp i en 5-1-ledning. Pelle Tarenius 2-5-reducerade för Mullsjö innan mittakten var över, men i början av den tredje perioden kom 6-2 för Dalen och sedermera också 7-2.

– Christoffer Andersson var poängbäst i Dalen med två mål och två assist. "CA" är riktigt het på hemmaplan just nu där han gjort femton poäng på de fyra senaste matcherna.

– Veteranen Ketil Kronberg fortsätter att leverera stort för Dalen efter den sena säsongsdebuten. För tredje matchen i rad gjorde han ett mål och en assist och norrmannen har gjort poäng i nio av tio spelade matcher.

– Mullsjös Pelle Tarenius gjorde mål för fjärde matchen i rad.

– Match tre spelas i Mullsjö och Nyhemshallen på tisdag.

Växjö - Storvreta 7-5 (0-2, 1-2, 6-1)

Mål Växjö: Tommy Bolin 2, Felix Göthberg 2, Samuel Folkesson Algman, Patrik Gustavsson, Karljohan Ahlroth

Mål Storvreta: Victor Andersson, Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Liam Åström, Niklas Winroth

Rubrikerna

– Växjö utjämnade kvartsfinalserien mot Storvreta till 1-1 i matcher efter att ha vunnit den andra bataljen med 7-5 hemma i Fortnox Arena.

– Segern för Växjö kom tack vare en riktigt häftig vändning. Storvreta ledde med 4-0 efter drygt halva matchen. I slutet av mittakten så reducerade Samuel Folkesson Algman till 1-4 och sedan gjorde Växjö fyra raka mål i tredje perioden och ledde då med 5-4. Storvreta kvitterade till 5-5 med sju minuter kvar. Med drygt två minuter kvar skickade Tommy Bolin in 6-5 för Växjö och det blev matchvinnande. Med en och en halv minut kvar så fastställde Felix Göthberg slutresultatet till 7-5.

– Tommy Bolin, som satte det matchvinnande 6-5-målet, var poängbäst i Växjö med två mål och en assist.

– Felix Göthberg har blivit tvåmålssytt för Växjö i båda kvartsfinalmatcherna.

– Samuel Folkesson Algman fortsätter att leverera för Växjö. Forwarden svarade för ett mål och en assist idag och har därmed gjort mål i fyra raka matcher. Han har gjort arton poäng i de sju senaste kamperna.

– Storvreta fick därmed se sin nio matcher långa vinstssvit ta slut.

– Match tre spelas i Uppsala och Fyrishov på tisdag.