MUL

Kim Ganevik hjälte och klar seger för Storvreta

26 mars 2021 22:35
SSL Herr

Kim Ganevik blev stor hjälte för Mullsjö där han avgjorde bortamatchen mot Dalen på övertid och därmed kvitterade kvartsfinalserien till 2-2 i matcher. Samtidigt tog Storvreta en klar bortaseger mot Växjö och leder nu med 3-1 i matcher.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Växjö Vipers - Storvreta IBK 3-10 (0-4, 1-4, 2-2)

Mål Växjö: Markus Jonsson, Kevin Rigogiannis, Noah Alex

Mål Storvreta: Henrik Stenberg 3, Albin Sjögren 2, Tobias Gustafsson, Victor Andersson, Liam Åström, Filip Eriksson, Anton Birgersson

Rubrikerna

– Storvreta har utökat ledningen till 3-1 i matcher i kvartsfinalserien mot Växjö efter att ha vunnit den fjärde matchen med hela 10-3.

– Storvreta rivstartade matchen och hade 4-0 efter första perioden. I början av den andra perioden så matade Henrik Stenberg också in 5-0. Växjö fick in en reducering mitt i andra akten, men då svarade Storvreta med tre nya mål och hade ledningen med 8-1 efter två perioder. Det klara övertaget förvaltades till en lika klar seger.

– Rutinerade Henrik Stenberg var poängbäst i Storvreta med tre mål och en assist. Albin Sjögren, två mål och en assist, samt Tobias Gustafsson, ett mål och två assist, svarade för tre pinnar vardera.

– Albin Sjögren matade in två mål för Storvreta och han har därmed gjort mål i alla fyra kvartsfinalmatcherna.

– Storvretas Liam Åström svarade för ett mål och en assist och talangen gjorde därmed poäng för tionde matchen i rad.

– Match fem spelas i Uppsala på söndag. Storvreta är en seger från ett avancemang till semifinal.

IBK Dalen - Mullsjö AIS 3-4 OT (1-3, 1-0, 1-0, 0-1)

Mål Dalen: Sebastian Degeryd, Alexander Hedlund, Christoffer Andersson

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 2, Pelle Tarenius, Gustav Johansson

Rubrikerna

– Fjärde matchen mellan Dalen och Mullsjö blev dramatisk. Till slut kunde Mullsjö 4-3-vinna efter övertid och därmed är kvartsfinalserien utjämnad till 2-2 i matcher.

– Dalen tog ledningen i matchen, men tre mål på drygt fem minuter av Mullsjö vände på steken. De fyra målen kom under de tio inledande minuterna, sedan blev det betydligt mer målsnålt. Dalen lyckades få in ett mål vardera i andra och tredje perioden och det var därmed 3-3 efter full tid. Övertiden blev sedan bara 37 sekunder gammal innan Kim Ganevik kunde avgöra för Mullsjö.

– Kim Ganevik gjorde två mål i matchen: dels 3-1-kassen i första perioden, dels 4-3-målet på övertid.

– Pelle Tarenius fortsätter att göra mål för Mullsjö. Han satte en boll idag och har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna.

– Anton Hedin noterade en assist för Mullsjö och han har därmed gjort poäng i alla kvartsfinalmatcherna.

– Noterbart så här långt in i matchserien, som alltså står 2-2, är att lagen vunnit varsin hemma- respektive bortamatch.