MUL

Första ronden till Falun

18 mars 2022 22:53
KVARTSFINAL 1

Mullsjö AIS satte sig under fredagen sedvanligt i Gustavssons rödvita buss för att ta sig upp till Dalarna i ett försök att direkt få seriesegrarna IBF Falun att ångra att man valde sjätteplacerade innebandysällskapet i kvartsfinalserien. Tyvärr slutade det hela med förlust och rond ett av maximalt sju möjliga gick därmed till favoriterna från norr.

Innebandyföreningen Falun hade storsatsat till första kvartsfinalen. Man vilade sina största stjärnor i sista omgången av grundserien och bjöd publiken på entrébiljetten i ett försök att fylla hallen. En någorlunda högljudd hemmapublik fick också de rosaklädda spelarna att trampa igång riktigt ordentligt från start. Man lade i högsta möjliga växel vilket gjorde att Mullsjö blev tillbakatryckta ganska direkt. Utdelningen lät heller inte vänta på sig utan 1-0 kom redan innan minuten hade gått, detta på en stensäker straff av Galante Carlström. Även tvåan och trean kom sedan man fått bra utdelning på sina chanser medan Mullsjö kämpat med att få tag i bollen.

Då hade bara halva första perioden gått och även om Falun hade energi så det räckte och blev över spelade Mullsjö lite mer på hälarna och var inte riktigt ”där” som det heter på sportklyscha. Hur som helst lyckades nyligen landslagsuttagna Sebastian Palmqvist reducera med drygt fyra minuter kvar av första akten med ett läckert placerat skott svårtaget för Rehn i Falunkassen.

Tyvärr blev man inte ens en minut senare av med bollen i egen zon lite för enkelt och då var istället Rasmus Enström obeveklig när han skickade in 4-1 innan hesa Fredrik ljöd.

När Palmqvist intervjuades i periodpausen var han varken nöjd med sitt eget spel eller domarnas beslut i den första perioden. Vi var många som höll med om båda sakerna men som också såg att det nog skulle bli omöjligt för vilket lag som helst i världen att fortsätta pumpa på med samma energi som Falun gjorde.

Andra perioden blev också mycket riktigt väsentligt lugnare. Matchbilden tog något hack ner i tempo och liknade mycket mer en normal slutspelsmatch. Falun hann göra 5-1 innan den för dagen mycket starka och pigga Jimmie Pettersson klev in i handlingen genom att med en decimeters marginal skicka in tvåan för bortalaget. 5-2 var alltså ställningen inför tredje perioden och även om Falun ledde helt rättvist fanns ändå en känsla av att Mullsjö absolut var med i matchen.

När sedan domaren blåste igång den sista tredjedelen av matchen så fick Mullsjö två riktigt bra lägen ganska omgående i slottet utan att lyckas sätta dit bollen. Man var helt klart på gång och Ganevik med flera hade fått upp vittringen. Tyvärr blev Ingesson lite väl het i offensiv zon och drog istället på sig en utvisning, och 6-2 till Falun i efterföljande boxplay var ett faktum.

Det svänger ju emellertid fort i innebandy och dessutom skulle ju Kim Ganevik göra mål under ”Ganetime” (tredje perioden).

Det fick han göra i spelformen fem mot tre och 6-3 på tavlan med ytterligare drygt 1,5 kvar i spel fem mot fyra var ett faktum. Trodde alla. Tydligen hade tiden runnit ut med några hundradelar och målet gjordes istället i spel fem mot fyra vilket gjorde att Falunspelaren fick hoppa in från botbänken och båda lagen fick ha lika många spelare på planen.

Mullsjö lyckades därefter skapa nån form av tryck under stora delar av sista minuterna utan att för den skull sätta dit bollen trots flera lägen. Istället lyfte Falun bollen i öppen kasse och fastslog slutresultatet i första kvartsfinalen till 7-3. Helt rättvist.

Bäst på plan var de båda målvakterna i bägge lagen.

Ny match redan nu på söndag, i Nyhemshallen. Säkra din biljett på mullsjoais.ebiljett.nu.