Arvid återvänder till Mullsjö AIS
Publicerad: 2024-06-13
NYFÖRVÄRV
Den förlorade sonen återvänder. Arvid Wibring Lindqvist har visserligen spelat med Mullsjö AIS utveckling den senaste säsongen men gjorde annars sin senaste säsong i moderklubben 2016/2017 innan han drog iväg till grannlandet Norge för ett långvarig äventyr. Nu är han tillbaka. – Det är sju år sen jag spelade SSL i Nyhemshallen så jag ser verkligen fram emot att få springa ut till Sveriges bästa publik, kommenterar Wibring-Lindqvist.

Arvid tillhörde klubbens framgångsrika 94-kull och hann med flera stora matcher på juniorsidan i form av bland annat U-SM och U19 landskamper innan han också gjorde stort avtryck i högsta serien för seniorer. Med sin uppoffrande spelstil och blick för spelet blev han snabbt en publikfavorit under sina 7 säsonger i a-laget. Det var därför många svenskar som blev besvikna när han valde att flytta till Greåker, om än desto fler glada norrmän några år senare när han förutom norsk mästerskaps guld med sitt klubblag också valde att byta till det norska landslaget.
– Efter några matcher med Mullsjö Utveckling förra säsongen blev jag påmind om hur kul det är att spela i Nyhemshallen. Suget efter att spela inför Nyhemspubliken iden högsta ligan har nog aldrig varit större. Min dröm och tanke har alltid varit att spela mina sista säsonger i min moderklubb så när Jesper hörde av sig kändes det självklart att tacka ja, berättar han.

Även sportchef Jesper Axell är nöjd med kontraktsskrivningen och är övertygad om att Arvid kommer bli en nyckelspelare redan nästa år.
– Vi vet Arvids kvalitéer väl och känner honom både som person och spelare. Han kommer passa perfekt in i truppen och han har varit med och tränat litegrann redan nu och bidrar då med sin professionella inställning och sitt hårda jobb. Det känns alltid lite extra kul att välkomna hem en egen spelare som fått sin fostran i skogarna från Mullsjö, kommenterar Axell.

Arvid själv menar att dom tränar riktigt hår och att laget känns som en tight grupp där det är högt i tak och alla vill åt samma håll. Han menar också att publiken kan förvänta sig ungefär samma slit man fick senast det begav sig.
– Definitivt. Jag spelar med stort hjärta och hårt slit och jag drivs av att skapa framgång tillsammans som lag och klubb, avslutar han.

Per Jona Laurell